2 jaar PASOK-regering

2 jaar is Georgos Andrea Papandreou aan de macht. Ik herinner me nog de vreugde bij de Grieken op 4 oktober 2009 – een overgrote meerderheid had voor PASOK gekozen, luidde het in het kamp van de winnaars van de verkiezingen. Ongeveer 40% van de kiezers die waren komen opdagen (de helft van de Grieken dus) kozen voor PASOK. We mogen dus zeggen dat ze regeren met de stem van 20% van alle Grieken.

Onderstaand lied (Kalimera Ilie – Goeiemorgen zon) draag ik daarom op aan hen die het land aan het redden zijn. Het nummer is geschreven door een groot Grieks componist: Manos Loïzos, die ondertussen al jaren geleden overleden is. Het nummer werd steevast gebruikt in de campagnes van Andreas Papandreou, die de zon van het PASOK-logo in het nummer zag.

De dochter van Loïzos heeft PASOK ondertussen verboden om het lied nog langer te gebruiken. Haar tenen zullen wel krullen bij de onderstaande uitvoering, maar voor mij past ze bij de huidige PASOK.

9 thoughts on “2 jaar PASOK-regering

  1. de vraag is @Bruno, wie het land dan wel gaat redden? De machtsgeile clowns van ND? De nog-in-1974-levende snorren en debardeurs van Syriza? Of Papariga en haar stoottroepen?

  2. Wat een dag. Onze Dionysis is jarig, onze partij heeft feest, de dieren hebben hun dag.
    voor allemaal ,Na ta ekatostisoun. en de pasok, forever.
    Hans die vraag ,kijken wij morgen weer.al heb ik een antwoord. vandaag is feest.zometeen Elleinofreneia.
    zou niet mogelijk zijn dat wij weer eens een afgevaardige van de Duitsers krijgen een soort nieuw Otto. ik weet wel dat Reichenbach daar is en dat eingelijk hun regeren, maar doe dat dan officieel. griekenland een bundesstaat maken die deel maakt in de BRD.wij hebben genoeg grieken die goed Duits kunnen, bv Simitis ,die weet goed beide culturen en kan dan als een comisaris van Merkel ons weer regeren.
    Achtung Achtung.

  3. GAP had in één ding toch gelijk: “Er is geld”.
    Nú laat V.gisteravond aan zijn Europese collega”s weten dat ze niet zo’n haast hoeven te maken met die omstreden volgende tranche van de eerste bail-out.October is helemaal niet zo’n cruciale datum, in de loop van november is ook goed, want: “Er is geld”.Het zal wel, de Griekse wonderen zijn de wereld nog niet uit.Maar voor wie
    is er dan geld?Vast niet voor al die uitgeknepen minimumlijders.

  4. De vraag is wie het land kan of wil redden.
    Nu wordt gezegd dat de nieuwe schijf van de lening ten vroegste in november wordt uitbetaald, als ze er al zal komen. Het zou wel eens kunnen dat de lonen en pensioenen van oktober niet zullen kunnen worden uitbetaald.
    De trojka vraagt ook om alle CAO’s op te heffen en om het minimumloon van 751 euro te verlagen.

  5. Ik heb het al eens gezegd hier. Griekenland heeft niets, maar dan ook helemaal niets aan de huidige politieke elite. Gewoonweg WEG ERMEE! Ik hoopte dat de demonstraties op het Syntagma plein ook een nieuwe politieke beweging zouden doen ontstaan. Geraken ze nu echt niet verder dan klagen en zagen over de situatie. Een volksopstand, revolutie, godverdomme, steek de handen uit de mouwen, neem het heft in handen, vronta to daouli sou re arkoudiari, …. (ik weet het wel, ‘t is gemakkelijker gezegd dan gedaan).
    Griekenland en de Grieken hebben behoefte aan een Griekse versie van de “Young Turks”!

  6. waarom heb ik het gevoel dat naar een failisement wordt geleid?
    als je ooit werk vind ,is er iemand die 750 euros krijgt??
    Young Grieks?? de nieuw generatie die protesteert eerder als er geen tyropita met bacon in de school kantine hebben ze dan hun toekomst.
    en ipv ,vronta to daouli sou..
    moet zijn
    Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν την ελληνική μας την γενιά
    και μας δείχνουν φωτεινό τον δρόμο για να φέρουμε την λευτεριά

  7. As a result of the decision by finance ministers, Greece may not get its next loan tranche until November.

    Its Finance Minister, Evangelos Venizelos, said that should not cause any difficulties as the Greek government had no funding problem until November

    Sic!Wel relaxed!

  8. Aman re Tzimi, poli apesiodoxos eisai!
    Maar je hebt natuurlijk wel gelijk. Ik hoop altijd maar dat deze crisis ergens toch nog iets positiefs met zich meebrengt. Kathe embodio se kalo?! Dat er toch nog ergens jongeren en jong volwassenen zijn die verder kunnen kijken dan hun vetgemeste tiropitapensen. En vooral acties gaat ondernemen!

    Met vronda to daouli bedoel ik dat de “goeie show”, het echte werk, om het zo te zeggen, nu toch wel dringend mag beginnen. Iemand moet eindelijk de boel in gang zetten. Allee, vooruit met de geit!

  9. Ik pessimistish. Arxisan ta organa,christos.
    Dexia!!! ik hoor nu De Jager die een beetje moeilijk krijgt ,ze moeten stemmen over de uitbreidng van de noodfonds.
    ik vind het frappant dat iedereen tegen is maar wel voor stemt. wat dat betreft hebben griekse en nederlandse politici veel gemeen.
    eind november verwachten wij dat griekenland failliet is verklaart.
    De musiek is begonenn ,en de feest kan beginnen
    http://www.youtube.com/watch?v=nB9tZg6A9Og
    ik ben benieuwd ,waneer zullen wij zeggen
    finita la musica, passata la fiesta!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *