Alles plat

Stakingen hebben we de voorbije jaren erg vaak gehad. Het leek bijna een sport, zeker binnen de openbare sector. Maar om eerlijk te zijn: de Grieken hebben nooit eerder meer reden gehad om te staken en te betogen dan vandaag. Er wordt op alle mogelijke manieren gesneden in de lonen, de voorzieningen van een welvaartsstaat, de pensioenen en zo meer, en tegelijkertijd gaat de BTW de hoogte in en worden er wekelijks nieuwe belastingen verzonnen.

De economie ligt al maanden volledig plat en maandelijks verliezen duizenden hun baan. Griekenland zakt verder weg en niemand ziet de bodem van de put waarin het land is gesukkeld.

PASOK is 2 jaar aan de macht en deze regering (met zijn premier) wordt door alle Grieken beschouwd als de slechtste ooit. Georgos Papandreou mag dan het dan wel mooi uitleggen, en misschien heeft hij wel goede ideeën maar zijn beleid is ronduit katastrofaal en leidt nergens toe.

Dus: vandaag nog maar eens een algemene staking en een betoging. Zal dit vandaag de vonk zijn die het protest van de “verontwaardigden” nieuw leven zal in blazen? Of zullen er weer gemaskerden, van achter de politielinie,  rond 15u het Syntagmaplein op komen om rellen uit te lokken om de hele beweging van vandaag weer in diskrediet te brengen?

One thought on “Alles plat

  1. volgende keer moet je een wedenschap doen. je kan geld verdienen. gemaskerden?? zo te horen het is weer bingo.
    zou een plan van deze regering zijn om zo veel mogelijk de israelishe industrie te helpen, want er zijn weer wat chemikalien in de lucht van de centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *