Verstoorde bioskoopavond

Minister van Binnenlandse Zaken Charis Kastanidis wilde gisteren met zijn vrouw  en een bevriend koppel naar de film Midnight in Paris in een bioskoop in Thessaloniki. Daar werd hij opgewacht door een groep boze studenten die een aantal slogans aan het scanderen waren en de minister vervolgensbekogelden met yoghurt (het geliefde projectiel in Griekenland).

Kastanidis kwam eerder deze week in het nieuws omdat hij nu opeens vindt dat er een referendum moet worden gehouden over de maatregelen die aan het Griekse volk wordt opgelegd. Er is een heel PR-spelletje aan de gang. In de media wordt het voorgesteld dat de regering (of toch althans sommige leden) de wensen van de trojka uitvoeren, en dat de rest van de parlementaire ploeg van PASOK daar tegen is, maar dan toch over de streep wordt getrokken. Binnen de regering zelf zijn er een aantal die zichzelf graag opwerpen als verdedigers van het volk. Kastanidis is zo iemand. Er zijn Grieken die dat spelletje doorzien. Er zijn er anderen die de schuld nu volledig buiten Griekenland en binnen Europa leggen.

Op de video hieronder hoort u mensen scanderen: “Δεν σας θέλει ο λαός, ελοκόπτερο και μπρος” (het volk wil u niet, neem een helikopter en scheer u weg – doelend op de helikopter waarmee de regering van het failliete Argentinië zich 10 jaar geleden uit de voeten maakte). Je hoort ook iemand roepen dat de politici het leven van de jeugd kapot gemaakt hebben.

En dan komt het: er zijn slogans tegen de nieuwe wet voor het hoger onderwijs, waar de invloed van studentenvakbonden flink aan banden worden gelegd. Komt daar ook nog eens het feit bij het toch wel lijkt dat de actie voorbereid was en dat de camera klaar was. Het is dan ook niet ondenkbaar dat dit meer een politieke actie is dan een spontaan protest van de bevolking. Maar het zal zeker niet de laatste keer zijn dat een politicus yoghurt naar zijn hoofd krijgt.

3 thoughts on “Verstoorde bioskoopavond

  1. molotof hadden ze moeten gooien.arrogante kwal van kastanidis.

  2. Als het geen joegoert is dan zijn het eieren die ze tegen hun nek krijgen en politiekers vinden dat laf :”Iemand van achteraan aanvallen” en toen kwam er een antwoord :” Wat is dan overnacht nieuwe taksen en wedden uitvoeren en die ‘s morgens bekend maken?”:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *