Heilig…

… dat is het recht om te staken in Griekenland. Je mag er dus ook geen opmerking over maken, maar ik ga het toch doen. Vandaag lag alle openbaar vervoer weer lam in de Griekse hoofdstad. Met als gevolg weer een enorme chaos op de weg. Wat ze daar precies mee hopen te bereiken, is hoe langer hoe onduidelijker. De vakbonden spreken er van dat ze  “de bazen” willen raken met hun acties. Maar die bazen hebben daar weinig boodschap aan, laat staan dat ze er last van hebben. De gewone man in de straat is er nog maar eens het slachtoffer van. Die moet op zijn werk zien te geraken met een taxi, waarvoor hij misschien wel het 10-voudige betaalt dan voor een busticket.

Voeg bij die hele chaos ook nog eens de regen die vandaag met bakken uit de lucht viel, en die de bergen vuilnis (want de vuilnisophaaldiensten staken ook al bijna een week) door de straten deden drijven. Overal zie je ratten aan het feest. De openbare gezondheid is er ook niet mee gediend. Waar is dit dan weer goed voor?

En vanaf morgen gaan de raffinaderijen in staking. Resultaat: vanaf deze week zou de hsuibrandolie worden geleverd. Het ziet er naar uit dat dit nu niet zal doorgaan. Automobilisten hamsteren ondertussen naarstig bezine, want niemand weet wanneer de pompen zullen worden bijgevuld. Ook het luchtverkeer zal er hinder van ondervinden, want er zal geen kerosine worden geleverd.

De veelvuldig geplaagde bevolking blijft er gelaten onder. Want het recht om te staken… dat is heilig en daar mag niet aan worden geraakt.

6 thoughts on “Heilig…

  1. hoi bruno,

    wat geweldig dat je de ontwikkelingen in griekenland weer geeft,hier in nederland krijgen we weinig nieuws erover,behalve propaganda en halve waarheden. blijf vooral berichten posten,je hebt ongetwijfeld veel bezoekers:-) en sterkte daar in griekenland,is jouw situatie ok?

    hartelijke groeten,jeanette

  2. @Natasa, mooi stukje theater.
    Dora’s colgate-smile kan haar leugens niet verbloemen. Had Sven z’n portemonnee nog na afloop ?

  3. Natasa, waar zit dat filmpje ergens? Vind het niet terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *