Athene met de fiets

Griekenland mag dan wel in een diepe crisis zitten, er blijft blijkbaar toch nog ruimte voor initiatieven. Zo gaat de stad Athene een pilootprogramma opstarten om fietsen te verhuren. Het is een programma dat vergelijkbaar is met wat er in Parijs is opgestart.  Aanvankelijk zal de aspirant-fietser op 3 plaatsen een stalen ros kunnen huren: op Dionysiou Aeropagitou (de verkeersvrije straat achter de Akropolis), Thissio, en Mitropolis (aan de kathedraal van Athene). Er zouden ook stallingen worden gebouwd op verschillende plaatsen in Athene. Eén en ander zal wellicht concreter worden aangekondigd door de burgemeester van Athene bij het begin van de fietsronde van Athene op 16 oktober.

Mooi idee, dat wel, maar waar is het fietspad dat al jaren geleden beloofd is? Met de crisis zie je in ieder geval wel vaker fietsers in het straatbeeld: fietsen is goedkoper en vooral veel sneller en een goed alternatief met de talrijke stakingen van het openbare vervoer.  Maar fietsen in Athene blijft toch nog wel een zelfmoordmissie, niet alleen wegens het verkeer, maar ook wegens de uitlaatgassen. Een beetje geoefend fietser waagt zich hier enkel met een masker in het verkeer.

3 thoughts on “Athene met de fiets

  1. Heb geduld mensen, nog even en de uitlaatgassen zullen drastisch verminderen en we kunnen er dan lekker op los fietsen!

  2. Zouden ze er ook een helm bij geven want Grieken zijn op z’n minst gezegd,waaghalzen en vooral op 2 wielen.
    HLN vandaag : al 367 huurfietsen in Brussel gestolen sedert begin dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *