Ondervoede leerlingen?

Zowat iedereen zal vanaf vandaag wel eens de straat op komen in Griekenland. Wie er vandaag protesteerde om 11u waren de ouders en voogden van de buurt Ambelokipi-Erythrou-Polygonou. Waarom zij precies?

Ongeveer een week geleden zouden erin een lagere school in de buurt kinderen flauwgevallen zijn in de klas van ondervoeding. Het klinkt bijna als een oorlogsscenario, en misschien moeten we het met een korrel zout nemen.

Maar er zijn niet alleen flauwvallende kinderen. Er was ook het geval van een vader van één van de schoolkinderen die vorige week zelfmoord had gepleegd omdat hij geen uitweg meer zag uit zijn economische problemen. Er is zelfs een persbericht de wereld in gestuurd:

“Het is absoluut noodzakelijk is dat er samenwerking en coordinatie is tussen alle organisaties in de regio om de plaag van maatregelen tegen het volk te stoppen”, aldus de verklaring, waarin de acties van de organisaties worden aangekondigd:

We organiseren gezamenlijk een lokaal protest op zaterdag 15 oktober om 11.00 uur aan het plein Panormou met als doel om de hele buurt te mobiliseren. Dit protest is een voorbode voor de mobilisering van alle lokale bewoners in de algemene staking op 19 oktober.

We zijn toegewijd om met alle beschikbare middelen de oprichting van een netwerk van solidariteit te promoten, om de praktische problemen van overleving van onze medeburgers die verarmen, en de problemen die de jonge mensen vandaag de dag moeten zien te overwinnen door de mechanismen van onderdrukking aan te pakken. Een netwerk van actie en solidariteit dat als een schild van collectieve bescherming zal functioneren, zodat geen enkele familie honger moet lijden, zodat andere medeburgers niet wanhopig worden, dat niemand zijn huis verliest door de inbeslagname van de banken, dat studenten en jongeren niet bedreig worden met vervolging. Wij roepen onze collega’s en de verenigingen van ouders in alle scholen op om samen commissies op te richten die solidariteitsinitiatieven in de schijnwerpers zetten om kinderen en gezinnen met ernstige financiële problemen te ondersteunen.

We vinden het noodzakelijk dat alle verenigen gecoordineerd wordenin onze regio om onze strijd te versterken en te organiseren op een zo breed mogelijke en uitgebreide basis, in een geest van gelijkwaardige samenwerking en direct-democratische procedures. Om deze reden dringen we er bij alle verenigingen en instellingen die actief zijn in onze regio op aan om vandaag deel te nemen aan de vergadering om onze acties te coördineren en om deel te nemen aan een ​​open vergadering op 22 oktober, 6 uur in de hal van de school van Erythrou.

2 thoughts on “Ondervoede leerlingen?

  1. tvxs is van Kouloglou. en de reactie as best snel. wat dan ook , er zijn gevalen waar ,mensen wel honger lijden ,drukte, en zelfs tot zelfmoord, (van de week vader van 3 kinder) .
    je weet het ,wij beleven ongekende situaties. een woord, Αλληλεγγυη.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *