Olympisch vuilnis

Dit kan enkel in Griekenland gebeuren, denk ik. Sinds gisteren is een privébedrijf begonnen met het ophalen van het vuilnis in Athene. Dat ligt daar al 2 weken, en met de regenbui van gisteren, dreef alles door de straten, en de Griekse hoofdstad begon nog meer dan anders op een derde-wereld stad te lijken.

De vrachtwagens die het vuilnis ophalen, worden begeleid door politiewagens, want men vreest acties van de vuilnismannen. Die houden ondertussen nog steeds de vuilnisbelt van Ano Liossia bezet, zodat niemand er in kan. De oproerpolitie heeft geprobeerd een doorgang te forceren, maar dat lukte niet zo best.

Daarom is er naar een tussentijdse oplossing gezocht, en die tart werkelijk alle verbeelding. Het vuilnis van Athene wordt nu naar Ellinikon gebracht, de oude luchthaven, waar sinds september 2004 de Olympische stadia staan te verroesten. Bewijzen ze dus blijkbaar toch nog hun dienst, 7 jaar na datum. Krijgt de emir van Qatar het vuilnis van Athene er gratis bij, als zijn investering in Ellinikon doorgaat?

6 thoughts on “Olympisch vuilnis

  1. zeg eerlijk. wordt je niet gek met al deze wat je zie en lees dagelijks?? want ik begin aan mij zelf te twijfelen, ik lees het en doet mij nieks. ik wordt niet boos ,gewoon nieks.
    hoe vaak wil je zeggen,Δεν γαμιεσται κωλοελληνες!!Σταχτη και μπουρμπερη να γινουνε.
    ik wil het zo vaak zeggen maar ,kan het?? of is er iets mis met mij??

  2. Het idee van een luchthaven als vuilnisopslag in niet nieuw. Een aantal jaren geleden had de luchthaven Iraklion ruzie met de gemeente over het ophalen van de vuilnis. Dus al het vuil werd op het platform gedumpt, tot het een grote berg was. Nu trekt een grote hoop vuil met etensresten ratten aan, het krioelde dan ook van de knaagdieren. Bij vliegtuigen, die in de buurt parkeerden om toeristen te brengen, werden de stewardessen ingezet om de trappen te bewaken en de ratten weg te jagen, die probeerden aan boord te komen. Een aantal van deze stewardessen goed kennende, denk ik dat de ratten hier wellicht een trauma aan overgehouden hebben….

  3. Ondertusen zou de vuilnisbelt toch open zijn en wordt het vuilnis dus daar gedumpt. U begrijpt uiteraard wel dat het vuilnis niet gescheiden wordt opgehaald.

  4. Ik vraag me af of de beelden die we op TV krijgen wel betrouwbaar zijn want als de bevolking in zulke toestand ook nog stoelen en matrassen dumpen,dan zijn ze ofwel niet wel wijs of lokken ze nog grotere chaos uit.
    Dan is er ook de knoei dat men niet sorteert,alles wordt in kleine plastiek zakjes weggegooid,gemakkelijk open te reten door katten en alles komt op straat terecht.

  5. Ik heb vanmorgen op de radio gehoord dat de griekse regering 150 militairen zou inzetten om het vuilnis te gaan ophalen in Athene. Klopt dit? Het privébedrijf zal te duur geweest zijn. En militairen hebben geen politiebescherming nodig, die kunnen wel voor zichzelf zorgen, denk ik.

  6. De burgemeester van Athene heeft inderdaad de interventie van het leger gevraagd, @Alyssa. Die privébedrijven ruimen het vuilnis op met bulldozertjes en open vrachtwagens. Echt handig is dat natuurlijk niet en 1 vrachtwagen haalt tot 8 keer minder vuilnis op dan een gewone vuilniswagen. Bovendien is er gisteren 1 van deze vrachtwagens met brandbommen aangevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *