Dag 2

Jammer dat het gisteren weer op rellen moest uitdraaien.Ik was gisteravond omstreeks 20u nog op Syntagma en zag een slagveld van kapotte flessen, stukgeslagen marmer, stenen, uitgerukte planten, smeulend vuilnis, uitgebrande bushokjes en zo meer. Een slagveld dus.

Smeulend vuilnis in de straten rond Syntagma

Recyclagepunt op Syntagma

Ingang van het ministerie van Financiën

Marmeren platen werden van de pilaren gesleurd en kapotgeslagen

Uitgebrand bushokje

Vernielde telefooncellen

De betoging van 19 oktober 2011 zal wellicht de geschiedenis in gaan als de grootste van de laatste 30 jaar. Schattingen lopen steeds uiteen, maar de helikopterbeelden waren erg indrukwekkend. Zelfs de meeste conservatieve schattingen hadden het over 200.000 mensen. Sommige enthousiastelingen hadden het over 500.000 mensen. Allemaal protesteerden ze tegen het nieuwe besparingsplan dat gisteren in zijn algemeenheid nog gauw is goedgekeurd door de 154 PASOK parlementsleden. Vandaag wordt het complexe wetsvoorstel artikel per artikel gestemd, en daar zou wel eens wat meer tegenwind kunnen worden verwacht.

5 thoughts on “Dag 2

  1. Gisterenavond op het nieuws was er zelfs een wachthokje van de Tsouliades in de fik gestoken! Berichtgevingen vandaag……..600 miljard is naar Zwitserland verdwenen en Grieken gaan massaal de grens over met hun geld. Het einde in zicht???

  2. @Natasa, het is niet de eerste keer dat een wachthokje van de Tsoliades in de fik gaat. Vroeger kregen we dan wel krantenkoppen van “Heiligschennis”. Die dagen liggen ondertussen ook achter ons.

    En al dat geld dat naar Zwitserland is versast, daar wisten we ook wel van. Hoeveel ministers en parlementsleden zouden daar hun geld trouwens hebben geparkeerd?

  3. @Natasa, @Bruno, iedereen weet van het Zwitserse bankgeheim. Individuele rekeningen kunnen rekenenen op geheimhouding. Hoe zeker is die 600 miljard nu ? Ik heb het bedrag vaker horen noemen maar hoe hard is het bewijs ? Mag Zwitserland wel het totaal bedrag van een bepaalde nationaliteit prijsgeven ? Of zijn het slechts ruwe schattingen ?

  4. de griek zegt Οπου ακους πολλα κερασια, βασταγε μικρο καλαθι. maar goed ik dacht aan een film, mischien kunnen de grieken de geld zelf gaan ophalen.
    http://www.youtube.com/watch?v=uYMuJDajujc
    maar goed . je weet dat de zwitsers het enige wat ze willen doen voor de duiste zwarte kapital is een belasting op het totale saldo innen, en daarvan een 2% houden voor hun zelf, en de belasting wat als restant rond de 8% zou zijn aan de Duitsers geven.
    in hoe ver kunnen ze dat doen?? dan zou de kapital op tijd naar een andere zulke geld paradijs gaan toch??
    maar vandaag is weer bingo in Athene. ik zou graag in een winter slaap willen valen. en waker worden met een andere Griekenland.
    voor deze treurige dagen
    http://www.youtube.com/watch?v=iuQ0Plw9V38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *