Taksen

Stel:

Een langdurig werkloos koppel in Griekenland krijgt al een hele tijd geen uitkering meer (die krijg je maar voor 1 jaar, als je geluk hebt). Ze wonen in een studio die wordt betaald door de ouders (ik wil nog niet denken aan wat er gebeurt als ze zelf een huis bezitten). Ze hebben 1 autootje van 1000 cc. Met de nieuwe wet worden ze verplicht om minsterns aan 2850 euro inkoopbonnetjes bij te voegen bij hun belastingsaangifte.

Maar: als je uitgaven hebt die je niet kunt verantwoorden op basis van je inkomen, dan word je beboet. Hoe kan een werkloos koppel dan 2850 euro aan bonnetjes aangeven?

Georgos en zijn jongens schijnen hier een heuse Catch-22 te hebben gecreëerd!

5 thoughts on “Taksen

  1. maar @Bruno, ze moeten toch ergens van leven: eten, benzine,… 200 Euro per maand kan dan toch geen probleem zijn? Als ze geld opdoen, moet het geld toch van ergens komen?

  2. Wel, @Hans, als we dat gevonden hebben, dan hebben we de Griekse samenleving ontleed, niet? Hoe overleven sommige mensen die al maanden of jaren geen officiële bron van inkomen meer hebben?

  3. En wat dan te vertellen over de leerkrachten met het nieuw salarisregime. Ik ken een leerkracht van Rhodos die nu tewerkgesteld is in Kos. Haar apartement kost maandelijks 550 euro, en volgens het nieuwe salris zou ze maandelijks netto 575 euro opstrijken (beginnende leerkracht)

  4. correctie : haar apartement kost maandelijks 350 (driehonderd vijftig) euro

  5. Zwartwerk niet onderschatten @Hans.Poetsvrouwen,kinderoppas,klusjesmannen,tuinieren,enz.Ik ken heel wat jonge werklozen of gepensioneerden die een flinke duit verdienen .Er is er eentje die me zegt dat hij nooit zoveel gewerkt heeft als nu hij met pensioen is.
    ‘k Heb het natuurlijk weer over de provincie en weet niet of het in een grootstad zo eenvoudig is.
    Daarbij leunen jongeren ook op hun ouders.Da’s ook een trend die vroeger niet bestond en het waren dikwijls de kinderen die de ouders
    steunden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *