Stroom afgesloten?

Zoals u wel weet, wordt de nieuwe taks op onroerend goed via de elektriciteitsrekening geheven. Indien je niet kunt betalen, wordt de elektriciteit afgesloten (overigens benieuwd wat ze daar bij de Socialistische Internationale van de heer Papandreou van gaan vinden). Op die manier is de regering zeker dat de belasting zal worden geïnd, want op de belastingsdienst zelf, kan je blijkbaar niet altijd rekenen.

Het is een bijzonder zware maatregel. Uiteraard komt daar flink wat reactie op, maar de beste is misschien nog wel de actie hieronder: een video hoe je de elektriciteit terug kunt aansluiten. In de streek rond Thessaloniki is er iemand die erg verbolgen is over de onrechtvaardigheid van de maatregel en die dan ook met naam en toenaam bekend maakt dat hij de elektriciteit weer zal aansluiten. Of hij achter deze video zit, weet ik niet, maar dit soort acties vind ik veel zinniger dan het omsingelen van een parlementsgebouw.

10 thoughts on “Stroom afgesloten?

  1. Van ‘culot’ gesproken!Heeft die heer geen angst achter de tralies terecht te komen ?
    Op welke wijze gaan ze belastingen innen van woningen die hun eigen stroom hebben? Dat zijn gewoonlijk buitenverblijven.
    Op de Pelion zitten we dikwijls zonder stroom maar dat zijn dan hele buurten die vanaf de centrale worden afgesloten.Wij zijn dus gewoon aan kaarslicht,oplaadbare pillampen,gasvuurtjes…
    Gelukkig duurt het maar een paar uren maar het zijn ‘killers’ voor electronisch materiaal zoals de PC en de TV.Dus moeten we daar ook bescherming voor hebben die de kans geven om zelf af te sluiten.Maar wat doen kleine industrieen zoals bv bakkers?

  2. In Rhodos zijn alle “groepen” (=stroomgeneratoren met brandstof) uitverkocht………..

  3. Leve de IMF. er is een docu waar het ging over de verkoop van de stroom aan particulier bedrijven in Georgie. ze waren gewend aan gratis stroom en opeens kregen ze zulke tellers . er zijn nog al wat Georgies verkoolt aan hun pogingen kabels te trekken om deze tellers te omzeilen.
    nog iets in landen van zuid Amerika over hun water voorziening.
    2004??? Ton malaka. zo als vroeger jaaren 60 op de dorp gaat het worden. een lamp en deze aleen aan als het nodig is en mangali met kolen voor de verwarming. Europi wilden wij, he??
    http://www.youtube.com/watch?v=D9b_jqy52aQ&feature=related

  4. @Jenny: even terzijde: klopt het dat Ryanair vanaf eind deze maand zijn vluchten stopt tussen Volos en Charleroi? Er kan al geboekt worden voor vluchten Charleroi-Thessaloniki van na de winter, maar niet (meer) naar Volos! Nochtans scheen de lijn goed bezet te zijn… Weet jij meer?

  5. Geen idee @bertinos maar twijfel of die lijn veel succes had.

  6. ik vond het altijs een raar verbinding. wie wil nu naar Volos?? zelfs als ik goedkoop naar Athene zou willen dan pak ik een goedkoop vlucht van dusseldorf naar Thessaloniki en dan mooi met de Ktel naar athene of de trein. allebei prachtig om in griekenland te reizen.

  7. Deze zomer zaten de vluchten naar verluidt toch afgeladen vol (weet ik van iemand die dacht zo een “eenzame” reiziger te zijn).

  8. Ik vond het ook een rare verbinding @Tzimi maar Volos is halverwege beide grootsteden geleden en ook centraal gelegen.Trein of KTEL kun je ook van hieruit nemen.Volos heeft buiten de baai en de berg weinig te bieden want Skiathos heeft ook een luchthaven.
    En als de vluchten zo vol zaten @Bertinos,dan zullen ze het niet zo gemakkelijk opgeven maar waarschijnlijk geen vluchten in de winter.

  9. ja maar van uit thessaloniki kun je voor 50 cent met de bus van vliegveld naar de Ktel voor bijna alle steden en thess-athene is bijn om de half uur een ktel bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *