29ste Atheense klassieke Marathon

Je kunt zeggen van de Grieken wat je wil, maar ondertussen zijn ze bijzonder goed geworden in het organiseren van grote sportevenementen. En vandaag was er weer een dergelijke evenement: de 29ste klassieke marathon.

Het startschot werd vanochtend om 9u gegeven in -waar kan het ook anders- Marathon, onder winterse omstandigheden en 2 uur 11 minuten 40 seconden later liep de winnaar Boubker Abdelkerim over de eindstreep in het Kalimarmaro – het oude Olympische Stadion in het centrum van de stad.

20.000 deelnemers zijn er geteld, maar er zouden er meer zijn geweest. Vele buitenlandse atleten hebben afgezegd omdat ze vreesden voor problemen, rellen en onlusten. Dat is dus jammer genoeg het beeld dat van Griekenland wordt gecreëerd. Want hoe je ‘t draait of keert:  als er 1 marathon is die een atleet moet hebben gelopen, dan is het toch de klassieke marathon van Athene. Of niet soms?

2 thoughts on “29ste Atheense klassieke Marathon

  1. Ze hebben wel geld om zo een grote sportevenementen te organiseren en geen geld om de bewakingscamera’s te herstellen (zie volgend artikel)??

  2. Ze hadden zelfs geld om de Olympische Spelen te organiseren! Jacques Rogge heeft hen er nog voor bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *