Junta-lied

Ophef dit weekend: het bleek dat tijdens de viering van het neerslaan van de opstand in de Polytechnio (17 november) in de kadettenschool een aantal kadetten de hymne van de Griekse junta hadden gezongen, volgens de krant To Vima.

Kersverse minister van Defensie heeft de algemene legerstaf om uitleg gevraagd. Naar het schijnt zouden er al disciplinaire maatregelen zijn genomen tegen de lieden die dit lied hebben gezongen: het zouden er uiteindelijk maar 5 zijn geweest.

Misschien eens interessant om te vragen naar de reactie van de minister van transport, Makis Voridis, die nog lid is geweest van de EPEN partij die door voormalig junta-leider Georgos Papadopoulos was opgericht toen die in de gevangenis verbleef?

3 thoughts on “Junta-lied

  1. @Tzimi, één van de eerste dingen die Adonis Georgiadis heeft gedaan nadat hij onderminister was, is de bordjes aan zijn ministerie laten veranderen. Hij heeft het oude accentsysteem weer ingevoerd, met spiritus asper en lenis, net zoals in Katarevousa.
    Er gaat geen dag voorbij of de man komt in het nieuws. In Lesvos moest hij vorige week trouwens gaan lopen, want woedende bewoners bekogelden hem met sinaasappelen en yoghurt. Ze willen geen fascist als onderminister van Scheepvaart.

  2. ik weet het allemaal. zelfs mpoumpouka is woest omdat nu Adonis meer aandacht krijgt dan haar.
    Ωιμε!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *