Meer en meer belastingontduikers opgepakt

De voorbije weken krijgen we regelmatig te horen dat voornamelijk bedrijfsleiders worden opgepakt door de Cel binnen de Belastingsdienst die verantwoordelijk is voor Financiële Criminele Feiten (ΣΔΟΕ – Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων) . Vele van de bedrijven staan voor honderdduizenden euro’s in het krijt bij de Griekse belastingen.

Lakis Gavalas

De Grieken zijn nog niet overtuigd van de berichten. Ze vrezen dat het te veel een public relationsstunt van de overheid is. Maar ziedaar: vanochtend kregen we in het nieuws te horen dat Lakis Gavalas is gearresteerd. Hij moet nog anderhalf miljoen euro aan achterstallige belastingen betalen.

Ik weet niet hoe bekend de man buiten Griekenland is. Hier is hij regelmatig op televisie te zien en beweert hij dat hij de sterren in Hollywood kleedt.

Gavalas is een nicht die dol is op media-aandacht. Zijn kledij werd tijdens de vette jaren voor belachelijk veel geld verkocht in de exclusieve boetieks van Kolonaki en Kifissia. De snobistische rijke Grieken, die graag met hun weelde te koop liepen. hadden er geen moeite mee om zijn overprijsde artikelen te kopen.

Gavalas was de glamourboy, het prototype van de mediageile nicht die elk weekend wel in een of andere bouzouki-tent massaal veel bloemen naar de zangers gooide. Een Griekse succesverhaal, dat opeens een zeepbel werd. In juli van dit jaar, bleek hij opeens failliet. Dat hij nu wordt opgepakt, geeft voor vele Grieken een soort gevoel van rechtvaardheid. Het blijkt dat een mediafiguur dan uiteindelijk toch niet zo immuun is en toch achter de tralies kan verdwijnen.

Maar waar is al het geld van Gavalas naartoe nu hij bankroet is? Hij had een atelier in Peristeri, een van de armere voorsteden van Athene, waar mensen tegen een hongerloon voor hem werkten. De laatste maanden werden ze gewoon niet meer betaald, zonder dat hen een uitleg werd gegeven. Ondertussen is de Griekse publieke opinie wel ingelicht over de praktijken van Gavalas. Kledingstukken die in productie niet meer dan 50 euro kostten, werden in de boetieks vlotjes voor 800 euro verkocht. Niets op tegen natuurlijk dat er snobs zijn die bereid zijn om zo veel geld uit te geven voor kledij, maar Gavalas behandelde zijn werknemers wel zoals vele Griekse bazen dat toen: uitzuigen tot op het bot en dan zonder schadevergoeding aan de deur zetten. Dus hij moet daar toch wel flink wat geld aan overgehouden hebben.

Niet dat hij daar anders in is als andere kledingsproducenten. Die doen dat even zo goed, maar in hun geval zijn de werknemers Indiërs of Chinezen.

In ieder geval is de ster van Gavalas tanende. Hij zit nu vast. Wat er met hem gaat gebeuren is niet duidelijk. Misschien gaat hij het daar wel fijn vinden in de gevangenis en gaat hij regelmatig de zeep laten vallen in de douche. Of we de show met zijn 4 andere kompaan-nichten (Fab 5) nog verder gaan blijven zien op TV, valt nu nog af te wachten.

16 thoughts on “Meer en meer belastingontduikers opgepakt

  1. Dan zullen zijn botoxlippen ook wel gaan instorten.

  2. χειροπεδες με ροζ γουνακι ,ειχανε οι μπατσοι;;

  3. Ik had nog nooit van deze Gavalas gehoord en ken hem dus totaal niet maar ik vind het vreemd dat hij in deze blog een ‘nicht’ genoemd wordt. Ook die laatste paragraaf vind ik nogal platvloers eigenlijk. Zelf ben ik nu niet politiek correct maar iemand pakken louter op zijn geaardheid vind ik er toch wel wat over.

  4. Ωπα!Ωπα!even wachten. wij pakken hem niet om zijn geaardheid, je zegt het zelf, je kent hem niet. wij kennen hem samen met de andere hoe je ook wil noemen, nichten ,homofielen of wat dan ook omdat ze zelf op de griekse tv profieleren als nichten.
    Ze maken zelf de grootste reclame over hun sexuele keuzes op de griekse tv. hoe kan je dat zeggen als je ze niet ken. dit is nieks ,zou je moeten luisteren naar hun personeel en onderaanemers die voor hem werken onderbetaalt en vaak helemaal niet betaalt. in griekenland hoef je geen homo te zijn om een poustis te worden.aub!

  5. Hm, ik wil hier niet de indruk geven dat ik problemen heb met homo’s want dat is helemaal niet het geval.
    Maar deze figuur heeft van zijn homo-zijn een handelsmerk gemaakt op een manier die echt walgelijk is. En als je inderdaad weet hoe hij zijn werknemers heeft uitgebuit….
    Bekijk hem maar: http://www.youtube.com/watch?v=61-VsnVuNr4

    ‘t Is eigenlijk een beetje vergelijkbaar als Pagkalos een zwijn noemen. Dat heeft niet zozeer met zijn omvangrijke gestalte te maken, maar wel met zijn discours.

  6. Pangalos is een zwijn.als je hem dik noemt dan is het niet eerlijk. daar kan hij nieks aan doen.maar voor zijn zwijn gedrag ,kan heel veel aan doen.
    ειπαμε ,καθε πουστης δεν ειναι ομοφυλοφιλος.in de geval van Lalakis is hij beide,en voor het laaste mag en het is zijn recht maar voor het eertse kan hij gewoon normal doen.

  7. @Peter, Lakis Gavalas zelf buit zijn geaardheid uit, hij maakt van zichzelf een soort karikatuur die, als anderen op die manier een homo zouden voorstellen, als schandelijk zou worden beschouwd. @Bruno, hij heeft toch ook een groot kantoor aan de snelweg naar de luchthaven?

  8. Inderdaad @Hans, zijn kantoren zijn in Paiania – langs de Attiki Odos. Maar ik vermoed dat die nu gesloten zijn, want hij is officieel failliet.

  9. Ik moet Peter hier gelijk geven, ik vind het erover. Een blog is helemaal niet objectief, en dat hoeft ook niet, maar dit, neen bedankt.
    Ook de ‘snobistische rijke’, laten we niet iedereen lynchen aub, velen hebben boter op het hoofd, en er is idd een uitleg waarom de rijken rijk zijn geworden; er zullen zeker andere mensen zijn kledij gekocht hebben ook, laten we het gewoon mensen met een vreemde smaak. We zijn allemaal onderhevig aan beinvloeding van de media, niet dat ik nu iets van hem in mijn kast heb hangen …

  10. Ieder zijn mening @Pieter en ik vind het positief dat jullie aanmerkingen maken op een het niveau van een post. OK, ik kan er mee leven dat het te ver gaat voor jullie. En normaal gezien zou ik nooit op dergelijke wijze over iemand schrijven. Maar de zaak-Gavalas toont voor mij echt in welk bedje de neo-ellinas ziek is en ik word heel erg kregelig van dergelijke figuren.

  11. [άσχετο] @Hans, de wereld is klein. Ik ken je niet, maar als ik mijn puzzel goed gelegd heb, heb ik nog les gehad van jouw vader en 1 van je zussen.

  12. @Peter, dat is best mogelijk. Ik hoop dat je er geen revanchegevoelens aan hebt overgehouden 🙂

  13. Bruno,

    Ook ik fronste de wenkbrauwen even bij de zeepoprapenopmerking (1.000.000 punten bij Scrabble).
    Toch herken ik de frustratie. Ben je homo of lesbienne dan heb je evenveel rechten als ieder ander. Dit betekent echter niet dat je aan het provoceren moet slaan. Als hetero ga ik ook niet halfnaakt met een peniskoker door de straten lopen of ga vrouwen bepotelen in het openbaar.
    Het homo of lesbienne zijn geeft ook geen recht op automatisch gelijk omdat de goegemeente toch zo’n schrik heeft om discriminerend over te komen. Hiervan wordt echter volop misbruik gemaakt.
    De bewuste Lakis Gavalas staat voor mij dus op één lijn met een Berlusconi.
    Mocht hij toch de zeep laten vallen dan hoop ik dat zijn mededoucher een helper van Sint Nikolaas is met weerhaken op zijn dierbaarste bezit.

  14. @Penimeni: vergelijk hem eerder met John Galiano, die zich ook onaantastbaar waande tot hij dat ene “stapje” te ver ging. Seksuele geaardheid mag nooit een excuus zijn om over de schreef te gaan.

  15. Ωραια. εδω ο κοσμος χανεται, το προβλημα μας ειναι αν πειραξαμε την αξιοπρεπεια του Λακη με το αν ειναι ομοφυλοφιλος η πουσταρα. αλλη μια φορα. δεν χρειαζεται να εισαι ομοφυλοφιλος ,για να εισαι πουστης,στην ψυχη εννοειται, και ο Λακης ειναι μια μεγαλη πουσταρα στην ψυχη, το τι κανει ο κωλος του δεν μ ενδιαφερει καθολου.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *