De leraren komen in opstand

Een ontroerend verhaal aan de vooravond van kerstmis. Mijn vrouw is leerkracht. Met alle leerkrachten van haar school, en met leden van de onderwijsvakbond gaan ze morgen met zijn allen de elektriciteit weer aansluiten in 2 huizen van leerlingen bij wie de stroom was afgesloten omdat de ouders gewoon geen geld meer hebben om alles op te hoesten wat de regering hen oplegt. De onderwijsvakbond heeft 2 elektriciens gevonden die vrijwillig de stroom terug komen aansluiten.

Zet er een camera op en je hebt een film van Ken Loach.

One thought on “De leraren komen in opstand

  1. Ja @Bruno, we zijn weer in de tijden gekomen dat de sterkeren, de groteren vóór de kleineren en de zwakkeren gaan staan.Daar in GR, maar ook hier in het Noorden.Internationale solidariteit door alle partijen en alle maatschappelijke structuren heen.
    Ik zie in deze ellendige tijden het licht van verzet aan de basis al gloren;van horizon tot horizon!Mooie Kerstdagen toegewenst en verspreid maar mooi het elektrisch licht in die gezinnen waar je over spreekt.Daar hebben ze meer aan dan aan die duizenden vrome hypocritische onzin-kaarsen, die ten koste van kapitalen weer uit Jerusalem ingevlogen zullen worden.Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *