Archeologische reis naar veraf gelegen eilanden

Een heel leven zal wellicht niet volstaan om alles in Griekenland te zien. Ik heb nog wel tijd, maar heb toch een paar prioriteiten gesteld. Zo wil ik zeker nog de Dodecanese eilanden beter gaan leren kennen. Tot nu toe ben ik trouwens enkel nog maar op Rhodos geweest. Daar moet zeker verandering in komen.

Laat er nu net een archeologische tentoonstelling zijn geopend in het Museum voor Cycladische Kunst dat een reis maakt langs Kastellorizo, Chalki, Simi en Nisyros. Vier eilanden die ik zeker nog MOET hebben gezien. Ze zijn mooi, uniek en heel verschillend van de rest van Griekenland. OK, er worden dan voornamelijk archeologische vondsten uit deze eilanden tentoongesteld, maar ik ga zeker wel eens langs.

Nog te bekijken tot 23 april, onder de titel “Agoni grammi” (onproductieve lijn – de naam die in het Grieks wordt gegeven aan ferrieverbindingen tussen eilanden die niets zullen opbrengen en dus door de overheid gesubsidieerd zijn).

3 thoughts on “Archeologische reis naar veraf gelegen eilanden

  1. Het zijn zeker eilanden die je moet doen, geweldig mooi, maar waarschijnlijk nog mooier als je ze met en jacht aandoet

  2. En wat een prachtig land is het toch … moet toch behouden blijven voor de EU??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *