Feestende draaideurcrimineel

Ik moest het woord even opzoeken, maar blijkbaar is een draaideurcrimineel iemand die wordt opgepakt en onmiddellijk weer wordt vrijgelaten. In die zin is de homoseksuele mode-ontwerper Lakis Gavalas dan ook een draaideurcrimineel. Een paar weken geleden vonden enkelen onder u dat ik deze figuur nogal laag-bij-de-grond had geschetst. Ik zal het niet ontkennen, maar de man kan niet op mijn sympathie rekenen.

Een feestende draaideurcrimineel

Gavalas is dus een paar weken geleden opgepakt omdat hij nog 1,5 miljoen euro aan achterstallige belastingen moest betalen, maar hij is weer snel vrijgelaten.  Dat hij het duidelijk niet aan zijn hart laat komen, blijkt uit deze foto die is genomen op oudejaarsavond.

Ondertussen wordt Gavalas aangeklaagd door zijn ex-werknemers (hij is ondertussen failliet). Die beweren dat hij ietsje meer in het krijt staat dan aanvankelijk gedacht. Hij zou nog 16.514.177 euro aan achterstallige BTW aan de Griekse staat moeten en nog eens 2.000.000 ευρώ aan de ziekenkas (voor sociale bijdragen voor zijn werknemers). Verder zou zijn bedrijf verschillende schuldeisers, zoals banken, leveranciers en anderen nog 100.000.000 euro moeten.

Ondertussen houdt roddelpers zich met hem bezig omdat hij op een TV deelnemers aan een of ander lullig reality-programma moet aankleden. Over zijn belastingskapriolen nauwelijks een woord. Mij stuit het tegen de borst dat dit ventje zich te pletter staat te amuseren op oudejaarsavond en dat hij niet in een cel zit, terwijl hij heel wat meer schulden heeft dan alle daklozen samen die de overgang van oud naar nieuw op de straat hebben moeten doorbrengen. Gavalas verpersoonlijkt voor mij wat er met deze samenleving fout gaat.

19 thoughts on “Feestende draaideurcrimineel

  1. ik heb die reality show gezien (5 min, langer kon ik het niet volhouden) en zijn tronie zien passeren. Decadentie druipt eraf. Fellini zou er een kluif aan hebben gehad.

  2. ik heb gister avond voor de buis gestaan langer dan 5 min voor Roma van Fellini. voor Gavalas en zijn soort ,hoop ik dat er iets van Theia Diki(godelijk oordeel) bestaat.

  3. Een fan van Gavalas ben ik bepaald niet, maar dat je het woord ‘homoseksueel’ als bijv.naamw. gebruikt is toch ook weer niet nodig.

  4. Hm, “nicht” was al niet goed, “homoseksueel” blijkt ook al niet meer te kunnen… ik ben het politiek correcte taalgebruik uit het noorden blijkbaar helemaal verleerd. Hoe moet je die vent dan omschrijven? In het Grieks is het eenvoudig: het woord is p….s

  5. Hij is blijkbaar de “shock” van zijn kort verblijf in de cel vlug te boven gekomen. Zijn gedrag is aanstootgevend en van de orde van “kijk mij eens, niemand kan me wat maken” en waarschijnlijk krijgt hij nog gelijk ook.

  6. @Bruno.In mijn hollandse omgeving van gewone, redelijk ontwikkelde mensen, zouden wij hem – zonder enig probleem – een “relnicht” noemen,maar dat voelt inderdaad al anders dan “nicht”, sec.

  7. omdat ik wardeer enorm jou kennis en gebruik van de dagelijkse griekse taal mag je hem paliopoustra noemen. die discussie hebben wij gehad. je hoef in griekenland geen homofiel te zijn om poustis te zijn en dat is Gavalas en de meeste figuren die langs de griekse tv komen.
    Σιγα μην τον πουμε και Θεά!!κατα Ψινακη.

  8. Di Rupo heeft anders geen probleem daarmee:”Oui,je suis homosexuel!Et alors?”:)

  9. misschien bedoelt @Maria dat je zijn geaardheid helemaal niet moet vermelden tenzij het een bijzondere relevantie heeft? In het geval van Gavalas denk ik wel dat dit het geval is, en ook het gebruik van homosexueel als bijvoeglijk naamwoord lijkt me gepast: het is voor Gavalas veel meer dan een sexuele geaardheid: zijn homosexualiteit is een identiteit voor de man, als een gewaad dat hij boven alle andere dingen draagt.

  10. ok al is het een kwal, het doet er niet toe wat zijn geaardheid is.Ook al ontleent die man er zijn identiteit aan. Beetje flauw misschien, maar het woord ‘hetero’ wordt ook niet gebruikt om nog eens te onderstrepen wat een verwerpelijk persoon iemand is.

  11. de mensen zouden een vb moeten nemen aan deze persoon hij heeft problemen, schulden noem maar op en toch is hij aant feesten zo moet dat een echte Griek hahaahhaah

  12. poustides en malakes hebben wij hier in nederland ook,Bruno. en mischien te veel.

  13. begrijp ook de commotie rond het woord ‘homoseksueel’ niet goed? Is de politiek correcte term dan veranderd? Misschien is er een alternatief voorhanden? Of had je het eerder over de lezing van de term binnen de context van Bruno’s post (lees: verontwaardiging en woede). Wat ik wel zeker weet is dat deze straffeloosheid of beter gezegd schaamteloosheid, aan alle grenzen van de verbeelding voorbijgaat. Deze samenleving is het moreel kompas reeds lang kwijtgeraakt…

  14. wat jammer dat Leros een gewoon eiland is geworden

  15. Gebruikt hij dan de voor -of de achterdeur?

  16. als er maar een blits gordijntje voor hangt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *