Lange tenen

Vice-minister van Buitenlandse Zaken van FYROM, Zoran Petrof, is op zijn tenen getrapt. Waarom? Wegens het nationalisme en chauvinisme dat zou te horen zijn geweest op de militaire parade van 28 oktober in Thessaloniki. Volgens de media in FYROM, zouden er tijdens de parade slogans te horen zijn geweest zoals “Macedonië is Grieks”, en “Wij geven de naam Macedonië nooit aan Skopje” (de naam die de Grieken aan FYROM geven). Petrof heeft te kennen gegeven dat hij de slogans zal vertalen en zal overmaken aan de internationale organisaties, want “deze uiting van nationalisme is een uitdaging aan het adres van de Republiek van Macedonië”. En hij gaat verder: “dit openlijk nationalisme en chauvinisme past niet voor een lid van de NAVO”.
De minister van Defensie voegt daar nog aan toe dat dit soort dingen te verwachten waren op de militaire parade en dat hij daarom niet is ingegaan op de uitnodiging van zijn Griekse ambtgenoot om de feestelijkheden mee te volgen.
De media in FRYOM staan op hun kop wegens deze Griekse “provocatie”. U merkt het: de tenen zijn bijzonder lang en de reacties soms kinderachtig (“ik ga het tegen mijn papa zeggen”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *