Soms doen ze je nog wel eens lachen

Gisteren na mijn werk kwam ik nog eens in de Doe-Het-Zelf zaak. Daar wordt zowat van alles verkocht, en het loopt er vol handige harry’s. Jammer dat ik geen camera bij me had; en mijn mobiele telefoon is er nog eentje zonder camera, dus u zult het met mijn beschrijving moeten doen.

Een Griekse priester met zijn vrouw en familie stonden er een loopband te controleren. U kent dat wel: zo’n ding dat je in fitnesszaken ziet, en waarom mensen kilometers wandelen zonder 1 cm vooruit te gaan. Onze priester was duidelijk van plan om geen kat in een zak te kopen, dus ging hij persoonlijk dit apparaat even uittesten. De blikken van alles klanten gingen uiteraard allemaal zijn richting uit terwijl hij aan het stappen was in zijn zwarte gewaden. We zijn natuurlijk wel gewend aan priesters in het straatbeeld, maar op een loopband? Nee, dat zie je niet vaak. Zoals gezegd: jammer dat ik geen camera bij me had.

14 thoughts on “Soms doen ze je nog wel eens lachen

  1. had hij de agiastoura en de Thymiato mee??

  2. Mooi beeld voor Griekenland. We doen alsof we ons best doen vooruit te komen, maar we trappelen ter plaatse.(in het beste geval)

  3. Misschien een manier om warm te blijven? Klopt het dat (Noord-)Griekenland onder “Siberische” temperaturen kreunt? Ik hoor geruchten over -23°C in Flórina.

  4. Berekoud, overal @Bertinos – zelfs in Athene is het ‘s nachts 0 graden. En de rest van Griekenland ligt onder de sneeuw. En dat allemaal zonder centrale verwarming. Afgelopen weekend stond er in de krant dat Greenpeace aan de alarmbel trekt omdat de hout- en gaskachels voor heel veel kleine stofdeeltjes in de lucht zorgen.

    Misschien moeten we dan allemaal maar op een loopband gaan rennen om warm te blijven?

  5. men moet wel kunnen doseren op een loopband : men krijgt het er warm van , maar in deze barre tijden moet men opletten van niet te veel te zweten , afkoeling achteraf kan nefaste gevolgen hebben .

  6. Hoeveel bedraagt de bonus voor loopbandlopen.
    En met hoeveel wordt deze verhoogd als men blinde Griek uit Zakinthos is?

  7. Waar is trouwens de tijd dat doe-het-zelf zaken niet te vinden waren in Griekenland, maar enkel laat-het-een-Albanees-doen zaken.
    Het schijnt trouwens dat deze Albanees nu eigenaar van de zaak is.

  8. Zo’n vaart heeft het nu ook weer niet gelopen hoor, @Penimeni. Maar het is natuurlijk wel een feit dat heel wat Albanezen goeie zaken hebben gedaan. En hun geld in Albanese banken hebben. En nu massaal terugkeren, hoewel dat niet eenvoudig is met kinderen die hier geboren zijn.

  9. Doet niet ter zake bij dit item, maar echt goed nieuws, is het ruime aanbod van gratis te beluisteren muziek via Spotify. Pas vandaag ontdekt, maar het uitproberen zeker waard.
    En daarbij nog volledig legaal ook.

  10. Spotify doet het nog niet in Griekenland – misschien komt het er ooit nog van

  11. Bruno,

    Wanneer je de goedkoopste te betalen optie neemt (5 euro per maand) is Spotify ook te beluisteren in elk buitenland.
    Ik veronderstel wel dat je een facebook profiel moet aanmaken vanuit België. Stom maar dit faceboekprofiel is nodig om Spotify te kunnen gebruiken.
    Eens aangemaakt kan je elke terugkoppeling naar facebook uitsluiten.
    Het kost dan wel 5 euro/maand maar je bent dan meteen verlost van de reklameboodschappen,hoewel die niet zo vaak opduiken.
    Het is echt wel het proberen waard want zowat alles van mensen zoals Agathonas Iakovidis en Babis Tsertos is te beluisteren. Ook onze Beringse Kretenzer ontbreekt niet en de artiesten krijgen er nog geld van ook.
    Echt de radiodistributie van de nieuwe eeuw.
    Misschien zijn er nog andere belemmeringen vanuit Griekenland maar daar heb ik momenteel geen kijk op.

  12. Op http://www.meteorologia.gr/ vind je alle weerstations van GR, ook die van Florina, het was er inderdaad -24.
    Vanmorgen was het dak van m’n auto witgevroren, op 800m van het strand, op 35m hoogte, in de buurt van Chania op Kreta.
    Je kan al meer dan 2 maanden skien op Kreta. Normaal kan dat pas van rond eind December.

    Op http://www.belgie.fm/ zijn 50 Belgische radiostations te horen. Je kan er nog op 13 andere landen klikken met telkens 50 zenders.
    GR is er natuurlijk niet bij, India wel. NL ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *