Stroom afsluiten

De Griekse journalisten houden een 48-uren staking vandaag en morgen en het is dus moeilijk te volgen wat er allemaal gebeurt als je er zelf niet bij bent. Jammer, want deze week wordt waarschijnlijk de knoop doorgehakt wat betreft de Griekse schuldvermindering. Maar misschien kan ik het beter een andere keer daar over hebben.

Sinds gisteren is de deadline voorbij om je “charatsi” te betalen – de extra belastingen op het onroerend goed dat je bezit. De “charatsi” die moet worden betaald via de elektriciteitsrekening. Naar het schijnt is de maatregelen een groot succes. Bijna 90% van de mensen heeft de belasting betaald. Gejuich in het parlement wellicht. Nu ja, nogal logisch dat mensen het doen. Je zal maar zonder elektriciteit worden gezet in het midden van deze zware winterprik (zonet buiten in Piraeus gaf de thermometer 4 graden aan, dat is bijzonder laag en het voelt nog veel kouder aan).

En vanaf nu gaat de stroom worden afgesloten bij diegenen die niet hebben betaald (zij die nog wel stroom hebben, gaan er trouwens vanaf nu ook nog eens 12% meer voor moeten betalen). De elektriciteitsmaatschappij zelf gaat dat werk echter niet doen: daarvoor worden nu onderaannemers ingeschakeld. Die worden nu natuurlijk gezien als de slechteriken, maar en de Atheense tak van IndyMedia heeft hun namen al op de website gegooid.

5 thoughts on “Stroom afsluiten

  1. twee dagen skai, Veremis en Portosalte,Bah!!!!

  2. tzimi wie zegt dat je naar mensen moet luisteren op tv (Die zogezegt nieuws “lezen”) … investeer u tijd in iets meer nuttigs zou ik zeggen

  3. ja wie zegt dat?? ik kijk nooit naar de tv. luister aleen naar de radio. ik wou aleen zegen dat door de staking geen nieus is ,niet dat wat jij bedoelt, maar aleen herhalingen en muziek. dus het is Skai met herhalingen en Deutero met muziek.
    Δεν με καταλαβες!!

  4. Bruno aangezien dat maandag zou ze beginnen met het afsluiten van stroom en 2 dagen geen nieuws zijn, wij weten niet hoe dat is gegaan. wat zei de burgemeester van Nea Ionia, want hij zou direct weer de huizen aansluiten met eigen teams. heb je nog wat nieuws uit Nea Ionia??

  5. En ondertussen heeft de regering laten weten dat de stroom voorlopig NIET zal worden afgesloten omdat het te koud is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *