Vrij parkeren

Weet u het nog hoe het triomfantelijk was aangekondigd? Betalend parkeren in het centrum van Athene. Aanvankelijk liep het niet erg vlot: je moest een parkeerkaart kopen in een kiosk of in een winkel in de buurt en sommige winkeliers weigerden om mee te werken. Maar toch, het systeem heeft meer dan 3 jaar  behoorlijk goed gedraaid.

Tot nu dus. De gemeente Athene heeft aangekondigd dat ze geen speciale krabkaarten meer te beschikking heeft en dat mensen vanaf nu weer gratis kunnen parkeren in het centrum tot de kaarten weer beschikbaar zijn. Wanneer dat precies het geval is, wordt er niet bij gezegd. Er moet namelijk een nieuw contract moeten worden getekend met het bedrijf dat de parkeerkaarten levert, en die handtekening laat op zich wachten.

Gaat het hier om een gekende vertraging wegens de waanzinnige Griekse bureaucratie, of heeft de stad geen geld om het bedrijf te betalen om de parkeerkaarten te leveren? We weten het niet, maar net nu de Grieken min of meer geleerd hadden om een beetje gedisciplineerd te parkeren, zullen die goede manier snel weer verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *