Skiën in de Lefka Ori

De Lefka Ori – de Witte Bergen in het westen Kreta zijn bij velen van u bekend. Ze worden zo genoemd omdat ze minstens 6 maanden per jaar met sneeuw bedekt zijn. Indien u enkel in de zomer op Kreta bent geweest, dan heeft u dit jammer genoeg nooit kunnen zien.

Bergen en sneeuw, dat betekent skiën. Nu komt dat niet echt goed van de grond op Kreta en lezer Flupke zal daar alle uitleg voor kunnen geven. Infrastructuur is er nauwelijks. Voor extreme sporters is het skiën in de Lefka Ori anders best wel een uitdaging. We hebben het nu wel over bergskiën, waarbij je zelf naar boven klautert en op einge kracht weer naar beneden komt. Vorig jaar zijn 2 Fransmannen de Lefka Ori op ski’s overgestoken. Een tocht van 40km die ze op 6 uur afgewerkt hebben – je moet flink getraind zijn om het te doen. Ze zijn vertrokken vanuit Omalos, voor velen bekend als het vertrekpunt om door de Samariakloof te wandelen. In plaats van af te dalen, zijn onze Fransmannen naar boven gegaan. Hieronder ziet u een videoverslag van hun overtocht. Prachtige beelden!

Traversée du LEFKA ORI_GR subtitles from CS productions on Vimeo.

3 thoughts on “Skiën in de Lefka Ori

  1. Prachige reportage . Nogmaals het bewijs dat Kreta voor iedereen iets te bieden heeft . De 73 glazen raki vond ik zéér impressionant !

  2. Inderdaad prachtige beelden. Leuke groep ook, leuke mensen!

  3. Geweldige video, mooi met Erotókritos op de achtergrond! Je moet wel verstand van zaken hebben om dit in de onvoorspelbare Lefka Ori te durven doen zeg….wow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *