De architect onder vuur

Eerder deze week hield voormalig premier Simitis een lezing voor de Heinrich Böll Stichting in Berlijn over de crisis die zijn land doormaakt. De lezing kaderde in het congres van de Europese Groenen. Wat Simitis op een dergelijk congres moet doen, is me niet duidelijk, maar goed.

Al een paar weken laat Simitis van zich horen en uit hij zware kritiek aan het adres van Papandreou. De twee kunnen het sowieso niet goed met elkaar vinden: toen Papandreou in 2007 als partijvoorzitter van PASOK werd verkozen, gooide hij Simitis meteen uit de parlementaire groep.

Jaren werd Simitis gezien als de boekhouder (hij was niet de meest charismatische Griekse politicus) die Griekenland de euro in geholpen heeft. Dat leek jarenlang een knappe prestatie, maar ondertussen is het duidelijk geworden dat het wellicht allemaal niet even koosjer verlopen is. Bovendien zou de corruptie onder het beleid van Simitis welig getierd hebben.

Dat was dan ook de reactie van één van de Grieken die op de lezing aanwezig was en in keurig Duits kwam zeggen dat Simitis weinig recht van spreken heeft, omdat tijdens zijn regering de grote schandalen (Siemens, Ferrostahl, enz) zijn uitgebroken. Wat de reactie van Daniel Cohn-Bendit in onderstaand fragment betreft: ik kan de link niet meteen leggen naar de NAVO-bombardementen op Servië in 1999.

One thought on “De architect onder vuur

  1. daniel moet ook zijn ziel wassen toch. zou hij weten wat een kolotoumpas is??
    wat moest die Kineeze Tuperman in Duitsalnd uitlegen??en waarom geen yoghurt?? waren ze op in Berlijn??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *