Ondervoede kinderen

De titel klinkt nogal dramatisch, maar het is een feit dat er gevallen zijn genoteerd de voorbije weken waar Griekse schoolkinderen in de klas flauw vielen van de honger. Leerkrachten hebben gezien dat een aantal kinderen ondervoed zijn. Mijn vrouw heeft het zelf bij haar op school nog niet gemerkt. Wat ze bij deze koude wel merkt, is dat er een aantal kinderen zijn die thuis geen verwarming hebben en die tijdens de lessen tegen de verwarming aangeschurkt zitten, alsof ze de warmte willen opslagen om de rest van de dag door te komen.

In ieder geval heeft het ministerie van Onderwijs oren gehad naar deze meldingen. Onderminister van Onderwijs Effi Christopoulou heeft in het parlement aangekondigd dat de overheid voedselbonnen gaan uitdelen in 18 scholen voor leerlingen die ondervoed zijn. Deze leerlingen zullen een maaltijd krijgen met cereal bars (hoe noem je dat in het Nederlands?) en fruit. Scholen die deze voedselbonnen zullen krijgen in Attiki, bevinden zich in Tavros, Kato Patisia, Exarcheia, Menidi, Platia Vathis, Moschato, Nikea, Apsropyrgos en Avlona.

Even ter herinnering. We leven in 2012 en niet in 1945. Ook ter herinnering. Een paar jaren geleden werd er gewaarschuwd dat de Griekse kinderen bij de dikste ter wereld zijn. Het land van uitersten.

4 thoughts on “Ondervoede kinderen

  1. ben benieuwd wie er allemaal een graantje zal meepikken van die graanrepen…

  2. Weer wat bijgeleerd! Het pakket doet me wat denken aan de lunch die we tijdens de Special Olympics voorgeschoteld kregen: elke dag een mueslireep, een banaan en een sandwich met varkensvlees, ook voor de moslims en de hindoes die expliciet hadden aangegeven dat ze geen vlees aten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *