De vloek van Mitsotakis

Het is een populaire grap in Griekenland: Konstantinos Mitsotakis, de éminence grise van de Griekse politiek, vader van Dora Bakoyianni en Kyriakos Mitsotakis (ook allebei actief in de het familiebedrijf dat de Griekse politiek is) heeft ze allemaal overleefd.

De rijzige Kretenzische politicus is ondertussen 92 jaar oud en is nog steeds kwiek en monter. Om de een of andere reden heeft hij in Griekenland de reputatie van ongeluksbrenger gekregen. Dat gaat zelfs zo ver dat zijn vrouw ooit op TV heeft beweerd dat ze nooit met hem in het zelfde vliegtuig zit.

Mitsotakis wordt ook wel eens vampier genoemd, die het bloed van zijn tegenstrevers drinkt.

Over naar Spanje nu: daar heeft een volledig dorp na Kerst de grote pot van 700 miljoen euro in de kerstloterij El Gordo gewonnen. Het hele dorp? Nee, 1 inwoner had geen lotje gekocht. De man woonde een eindje buiten het dorp en de bewoners waren vergeten hem te vragen om bij te leggen in de pot om lotjes te kopen.En wat blijkt? Onze ongelukkige dorpsbewoner is een Griekse filmregisseur. Die zou daar terecht zijn gekomen doordat hij een vrouw volgde.

De naam van onze Griek? Kostis Mitsotakis. Voor de Grieken alweer een bewijs dat de naam vervloekt is.

2 thoughts on “De vloek van Mitsotakis

  1. De andere dorpsbewoners van Sodeto (Grañén, Aragón) waren de Griekse migrant gewoon vergeten. Behalve documentaires draaien, is hij namelijk druk bezig met de verbouwing van zijn huisje. Trouwens: wie emigreert met de huidige crisis naar Spanje? Pech, pech, pech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *