Dakloos in Athene

De voorbije week was erg bar. Temperaturen rond het vriespunt (vandaag is de wind gelukkig naar het zuiden gedraaid) in een stad waar veel mensen geen geld hebben om stookolie te kopen en waar heel wat mensen het afgelopen jaar op straat zijn beland door de besparingspolitiek van Georgos Papandreou. Hieronder een fragment uit een Grieks nieuwsbericht. OK, Griekse nieuwsuitzendingen zijn niet altijd objectief, er moet altijd een streepje muziek onder een fragment en voor alles wat er gebeurt, is er iemand die zijn mening moet geven. Maar de onderstaande reportage is niet overdreven. Dit is het leven voor velen in de Griekse hoofdstad anno 2012.

Ook BBC heeft er een reportage over: klikt u hier http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16878756 (ook in de tweets terug te vinden)

One thought on “Dakloos in Athene

  1. Wel,dit is een blog over GR maar het probleem is internationaal en sedert mensenheugenis.Daarbij is het typisch voor grootsteden want op het platteland is er mogelijkheid zelfverzorgend te zijn.Naar mijn bescheiden mening,was het een grove fout de bevolking naar de stad te lokken en ze afhankelijk te maken van ondernemingen die geen stand kunnen houden.Ik kan me geen dorpskind voorstellen dat hongerig naar school gaat.Het is schrijnend dat jonge mensen met kinderen op de arm in de rij staan voor wat voedsel.
    Ik vraag me af hoe het met de scheepvaart gesteld is want indertijd was inschepen een uitweg om jezelf en de familie bij te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *