Wielerronde van Athene

Gisteren werd de Wielerronde van Athene gehouden (voor de 17de keer, als ik het goed heb). De fiets wordt hier bijzonder stiefmoederlijk behandeld, en respect voor de fietser die zich op de openbare weg waagt, is onbestaande. Alles heeft te maken met opvoeding natuurlijk, en daarom is een dergelijk initiatief zeker de moeite waard. En dat de Griekse geest zich open begint te stellen voor de tweewieler, mag blijken uit de belangstelling. Met 10.000 waren ze gisteren, en dat mag best een succes worden genoemd. Zeker als u weet dat er vorig jaar slechts 5000 deelnemers waren.
Het parcours was beperkt, van het Kalimarmaro, over Vas. Sofias and Alexandras Avenue, (rond de Lykavittos heuvel), voorbij Omonia, terug via Syntagma en eindigend in het Zappeion. De deelnemers vulden zowaar het halve parcours, dus je kon niet echt eens duchtig hard gaan fietsen in Athene.
Of dat in de toekomst zal kunnen? Minister van Verkeer Kostis Chatzidakis belooft dat er 2 (twee!) fietspaden zullen worden aangelegd tegen 2010: eentje in westelijk Athene, en eentje in de noordelijke voorsteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *