Kreta – door het oog van een Duitse toerist

Duitse toeristenaffiche

Er wordt gezegd dat het toeristische seizoen moeilijk zal zijn voor de Duitsers die naar Griekenland op vakantie willen komen. Populisme en stereotiepen hebben Grieken in Duitsland en Duitsers in Griekenland geen goed gedaan. Naar verluidt zouden er zelfs al  30% minder Duitsers naar Griekenland op vakantie komen dit jaar. Gelukkig zijn er nog mensen die gezond verstande gebruiken. 6 Duitse reisagenten: TUI, 1-2 Fly, Thomas Cook, Neckermann Reisen, ITS en Jahn Reisen hebben de affiche ontworpen die u hier ziet. De tekst (in het Grieks) is mooi: “Voor echte vrienden telt enkel het vertrouwen”. Nu maar hopen dat er geen heethoofden rondlopen  in Griekenland die het leven van de Duitse toeristen moeilijk zal maken, want het is niet de Duitse toerist die het dagelijkse leven voor de Griek moeilijk heeft gemaakt. Als er dan toch een schuldige moet worden gezocht voor die toestand, dan kan men toch maar beter elders gaan kijken.

In dit verband is het misschien wel leuk om het filmpje hieronder mee te geven, dat door een Duitse toerist is gemaakt. Het geeft haar beeld van Kreta weer, en het stemt niet bepaald overeen met het beeld zoals ik dat heb van Griekenland, maar eigenlijk doet dat er niet toe. Als Griekse overheid zou ik deze dame een eervolle vermelding geven, een gratis vakantie aanbieden en haar filmpje als promotioneel materiaal gebruiken. Is een stuk goedkoper dan de campagnes waar de overheid zich blauw aan betaalt.

Yeah..Crete! from Christine Schmitthenner on Vimeo.

3 thoughts on “Kreta – door het oog van een Duitse toerist

  1. Heel leuke video, deze vrouw heeft zeker talent (en ervaring) in het maken van films. Heb er met plezier naar gekekeken (nee, niet alleen vanwege de mooie dames!!). Er straalt iets geweldig vrolijks van uit.

  2. klik op haar naam… is cameravrouw lokaal tv-station kreta. héél mooi !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *