Borstel

Hoewel we nog steeds niet weten wanneer de parlementsverkiezingen worden gehouden, is het al wel duidelijk dat we met de campagnes begonnen zijn. Ik kan anders niet uitleggen waarom net nu zo veel fraude wordt blootgelegd met ambtenaren van IKA die er luxueuze villa’s in de exclusieve noordelijke voorsteden van Athene op nahouden, met mensen die een gehandicaptenuitkering krijgen en zo meer. Kon deze efficiënte regering dit voordien niet opsporen? Moet dit de Grieken er van overtuigen dat de zowel PASOK als Nea Dimokratia kan zeggen dat er inderdaad heel veel corruptie is, en dat zij de politici zijn dit dat probleem kordaat kunnen aanpakken?

Nog een ander initiatief dat we alleen maar als verkiezingsstunt kunnen beschouwen, is de “Operatie Borstel” (Σκούπα) van superminister Michalis Chrysochoïdis. Blijkbaar heeft deze man een reputatie dat hij een goed palmares kan voorleggen op het ministerie van Openbare Orde (nu Burgerbescherming gedoopt) omdat hij naar aanloop van de Olympische Spelen de terroristische organisatie 17 November wist op te rollen. Nu ja, dat is misschien wat veel eer: 1 van de leden liet een bom in zijn eigen handen ontploffen en kon zo worden gegrepen, een andere kwam zich na een klopjacht van maanden zelf aangeven op het centrale politiekantoor van Athene, waar niemand geloofde hij de “killer” van 17 November was. Voor mij blijft Michalis Chrysochoïdis de politicus die is komen vertellen op TV dat hij de eerste leenovereenkomst niet had gelezen, maar er toch zonder nadenken zijn handtekening had onder gezet.

De minister gaat nu dus met zijn operatie de illegale immigraten van de Atheense straten plukken en die in verlaten legerkampen dumpen. Vermits we in bewogen tijden leven, is het niet verwonderlijk dat we af en toe het woord “concentratiekampen” horen vallen. Chrysochoïdis wil deze lieden bijvoorbeeld in een kamp in de buurt van Kozani opsluiten (het zou om 4000 mensen gaan). De bewoners in de streek zien dit uiteraard niet zitten en roepen nu al op dat vrouwen en kinderen best gaan binnen blijven.

Dat gaat nogal wat worden met die plannen: er zal dus een hekje van een 20km lang aan de grens met Turkije worden gebouwd (3 meter hoog weliswaar) en de deuren van de verlaten legerkampen zullen wijd  open gezet worden voor hen die toch langs dat hekje gaan komen.Dit wordt dan het migrantenbeleid genoemd. Benieuwd of dat stemmen zal opleveren.

9 thoughts on “Borstel

  1. de skoupa is het elektrish?? en zuigt het goed?? want ik heb wat voor chrysochoidis om te zuigen. εαν επιτρεπεται φυσικα,ε! ρωταω!
    dus gaan de mensen in die concentratie kampen nu ook daar werken? bv van alle nerantzia wat lekkers maken??

  2. over stemmen gesproken!! haalt Laos niet eens een binnenkomen in de nieuw parliament?? blijven ze buiten pareoula met Dorakla??

  3. Dit artikel geeft nogmaals aan wat het grote probleem is in Griekenland. De grieken zelf hebben NOOIT iets eraan gedaan om belastingontduiking en wegsluizen van geld te beperken. En nu moeten we ineens verwachten dat dezelfde mensen die die zaken jarenlang hebben toegelaten nu ineens wel alles gaan aanpakken? Wie dat gelooft is een grote m@l@k@s!!!!!

  4. Ado ,jij woont daar zo lang. je weet toch dat Tsovolas toen minister van Andreas de opdracht kreeg, Tsovola dosta ola. dus geef alles aan he volk. de volk dacht ik neem alles dus ik moet geen belastingen betalen of wat dan ook en zo is de neoelinnas, post dictatorial greek dus geboren.
    ps. graag geen scheld woorden. ze zijn geen malakes, ze zij Ilithioi.

  5. Chrysochoidis heeft dus zijn les niet gelezen. stel als griekse vader je probeer je kind de les te lezen en je kind zegt , maar pa kijk, chrysochoidis heeft zijn les niet gelezen en maak steeds promotie en gaat alles prima in zijn leven. waaroom zou ik dan lezen?? wat zeg je dan???

  6. Tzimi, heel eenvoudig, neem NOOIT een voorbeeld aan een politicus, dan ben je gegarandeerd verkeerd bezig!

  7. Dat illegalenprobleem is niet alleen grieks en Sarkozy maakt er ook een verkiezingsstunt van.
    Er moet inderdaad ‘geborsteld’ worden want hetgeen er omgaat in grote steden loopt de spuigaten uit.Mensen durven niet meer op straat komen en dan maar over mensenrechten kibbelen.
    Gelden die rechten alleen maar voor dat zootje en niet voor de legale burgers? Concentratiekampen ?
    Er zijn barre eilanden in GR .Misschien kunnen ze daar glyko tou koutaliou maken om hun verblijf te betalen.
    @ADO,in mijn buurt zeggen ze dat politici mislukkelingen zijn die niks anders kunnen dan op de kap van hun aanhangers te leven door hen flink in de luren te leiden.

  8. op Long Island staan nog accomodaties dacht ik van vroeger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *