Extra fondsen voor partijen in parlement

Je zou dat parlement toch stilaan in brand steken? De 5 partijen die op dit moment in het parlement zetelen (PASOK, Nea Dimokratia, Laos, KKE en Syriza) hebben zonet besloten om zichzelf nog even 10 miljoen euro extra toe te kennen voor de verkiezingscampagne. Ze waren het er alle 5 mee eens. Dit komt dus nog eens bovenop de 30 miljoen die ze zichzelf 2 weken geleden al hadden uitgekeerd.

Nog even in herinnering brengen dat zowel PASOK als Nea Dimokratia elk voor meer dan 120 miljoen euro schulden hebben, en heel wat medewerkers van de beide partijen zijn al maanden niet meer betaald.

4 thoughts on “Extra fondsen voor partijen in parlement

  1. omdat vandaag Christos over Hari Klyn vertelde en ik ben blij dat je hem ook kent, jaaren geleden op een parodie van de toen groote masas volk die bij de voor de verkiezingen verzamelen op de Syntagma plein, de volk riep van onderen de koutala proedre. dus houdt de soeplepel stevig proedre. meer dan 30 jaaren later de partijen hebben stevig de soeplepel in de handen en delen de soep. ik heb tooevalig vaak soep geserveert in nederland in mijn eertse jaaren hier en was altijd een strijd wie de meeste gehackt baletjes kon krijgen. en blijkbaar de partijen krijgen de meeste en de volk aleen het water.
    Kali mas orexi.

  2. Dat de yoghourtjes maar weer eens gelanceerd worden! Massaal, per 10, 5 in elke hand!
    Je zou speciaal voor die gelegenheden een paar geiten moeten in huis halen om melk te produceren voor yoghourt. En met een aantal kippen kunnen de Grieken het genoegen van eierensmijten ontdekken.
    Ze durven toch wel, schaamteloos, alsof er niets aan de hand is.
    Ook hun verkiezingscampagnes vind ik walgelijk pervers en hyperhypocriet, het stemmen ronselen draait nu op volle toeren, allerhande dwaze en wazige beloftes, profilerend als de redders van het land, dezelfden die het land om zeep geholpen hebben.
    Venizelos durft zelfs te stellen dat een ‘proteststem’ niet bestaat. Alsof protest nu totaal niet op z’n plaats is. What the f*ck! En op zo’n lui moet gestemd worden. Ze spotten met het volk en ik hoop van harte dat het volk zich deze keer eindelijk zal wreken en geen een van die kwakzalvers een stem zal geven.
    Ik had al over Miliokas gesproken. “Na deis pou kapote tha mas poune kai malakes …” Daar lijkt het op, Mas koroideuoun kai sto telos tha mas poun kai malakes.

  3. over dat laaste ben ik helemaal met jou eens. ik heb de laaste dagen bij iedere politicus die ik heb gehoord op de radio incl Mimis ,mij zelf betrapt stomberbaasd te denken, Ti leei o malakas!!
    nog een ding ,hoe kan nu Kazakis samen met Papathemelis gaan , de eene is zo atheist als ik weet niet en die andere zou liever een ayatolah willen regeeren.
    en die Manos samen met Valianatos, de wonderen zijn nog niet uit de wereld.
    Miliokas heeft meerdere prachtige dinges gezegt.
    http://www.youtube.com/watch?v=fhlQagkur5I
    @Christo, heb je in griekenland lang gewoond?

  4. Ja, dat probeer ik hier bij Grieken van de 1e generatie zoals mijn schoonvader, ook duidelijk te maken, Tzimi. Haast geen enkele politicus is consequent in woord noch daad, onbetrouwbaar en manipulatief zijn is een competentie geworden in de Griekse politiek, integer zijn is hier absoluut uit den boze.

    Ik ben in België geboren, Tzimi, en heb een 2-tal jaren als kleuter in Kastoria vertoefd en nog een jaar als 20-jarige na mijn studies voor die zinloze legerdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *