Avondje uit

Gisteren zijn we naar een kentro geweest. Nu de meeste inwoners van Athene terug in de stad zijn, herneemt het leven zijn gewone ritme. Daar hoort dus ook het uitgangsleven bij.

De zanger was Giorgos Margaritis, een naam die u misschien niet zo veel zegt. Hij is erg bekend en heeft al een lange carriere achter de rug, als zanger van de “laiki mousiki”, de volksmuziek dus.

We kregen al meteen een voorproefje van hoe de herfst er zal uitzien, wanneer mensen meer gaan binnen zitten en het heersende rookverbod zal moeten worden afgedwongen. In het kentro was niet 1 asbak te zien, teken dat het inderdaad niet wordt verwacht dat je rookt. Maar de garcons van dienst kwamen ons vertellen dat we gewoon onze sigarettenpeuken op de grond konden gooien. En zo zal het er deze winter ook wel aan toe gaan: er mag officieel niet gerookt worden, maar je zal zien dat niemand zich aan die verbod houdt. En natuurlijk zal er ook geen controle zijn, zoals er nergens controle op is…

9 thoughts on “Avondje uit

  1. Deze oude kennen wij wel. maar het is nu nog begin september ,nu al binnen in eenzitten terwijl ,Athene nog vol met concerten is ,Alexiou ,Mitropanos,straks in Oaka ter eere van Leuteris Papadopoulos,Bregovic komt ook langs Athene.
    Maar ,goed.Margaritis is heel sympathiek. een paar vragen.
    Dansen nog steeds alle babys op de dansvloer ,dus Ηταν ολλα τα μωρα στην πιστα;;
    en was ook een bloemen verkpopster, Λουλουδου;;
    Al jaaren een oude bekende ,dat snel was vergeten ,heeft over de 3 basisbehoeften,cigaretten ,drank en avondje uit.
    bij deze:http://www.youtube.com/watch?v=3PPdncX-EO8

  2. Ε βέβαια Τζένη! Δεν μπορούν να λείπουν τα μωρα από την πίστα, και υπήρχαν τουλάχιστον 15 λουλουδούδες. Και ο Μαργαρήτης έλεγε συνέχεια “τι καψούρικα!!!”. Er was nog niet te veel volk: we hadden geen tafel geboekt, maar omdat het kentro niet vol was, kregen we een tafel toegewezen.

  3. @Tzeni, misschien kan het enigszins vertaald worden als “vlinders in de buik”, hoewel het niet echt de volledige betekenis omschrijft. ‘t Is zo’n woord dat je niet meteen kan vertalen in het Nederlands, evenmin al “nazia”.

  4. Ah, en over die avond ter ere van Lefteris Papadopoulos gesproken – wij gaan er niet naartoe, want vanavond treedt Michalis Tzouganakis op in Nikaia, in de buurt van Piraeus, en wij hebben gezworen dat we geen enkel optreden van hem meer zullen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *