10 thoughts on “Angstwekkend

  1. Een grote BRAVO voor deze jongen!
    Dit soort jonge mensen heeft Griekenland nodig.

  2. Pardon? Volgens mij speelt deze opname zich af op Rhodos in het dorp Koskinou.

  3. Oeps, ik ben in de war met het stembureau op Korfoe dat bezet werd gehouden. Dank Alexandra, ik verbeter het meteen.

  4. Xa, xa xa het bericht is er nu niet beter op geworden 😉 en verder no problem.

  5. de griekse politiek heeft er voor gezorgt dat zulke perikelen plaats vinden
    Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελες.

  6. Even nog een knuppel in het kiekeskot.
    Als jonge snaak weigerde ik Griekenland te bezoeken zolang de junta aan het bewind was.
    Wat was toen echter het alternatief voor dit bewind? Een communistische regering? Voor Albanië heeft dit zeker niet veel goeds gebracht.
    Jarenlang “democratisch” bewind leidde in Griekenland tot geïnstutionaliseerde, georganiseerde diefstal waar iedereen vrolijk aan deelnam. Een moderne economie is onbestaand, toekomstplannen reiken niet verder dan “Europa moet het maar betalen”.
    Nu de lonen zo gezakt zijn blijft het voor de enkele goed draaiende kmo’s nog steeds gunstiger uit te wijken naar Bulgarije of omstreken.
    Griekenland blijft gespecialiseerd in ruïnes op elk gebied.

  7. Het is tijd voor iets anders, maar voor wat. Dat weten de Grieken zelf ook niet. En jammer genoeg komen er vanuit de politiek ook maar weinig goede voorstellen. Het land worstelt nog steeds met zijn demonen. Nu veel mensen er geen voordeel meer mee konden doen door te stemmen op de grote partijen, vluchtten ze massaal weg naar andere partijen of naar het strand.

    En wat nu? Zal er achter de schermen een “coalition of the willing” worden gesmeed? Want met dat bonussensysteem van 50 zetels geraak je geen meter vooruit, zoals @Kostas al zei. Ik hoor nu dat Tsipras gaat praten met alle linkse partijen, ook diegene die de kiesdrempel niet hebben gehaald. Hoe daar een regering van kan komen, weet ik niet. Of worden er nu coalities gesmeed voor de komende verkiezingen?

    En nog zo iets: waarom geven ze de Grieken in het buitenland niet de kans om in de ambassades te gaan stemmen? Eens benieuwd hoe dat het stemgedrag zou veranderen.

  8. ja bruno, waarom niet ??? gezien er miljoenen grieken inderdaad in het buitenland wonen zou hun stem een heel ander beeld kunnen geven !

  9. @René: er leven naar verluidt ongeveer evenveel Grieken buiten als binnen Griekenland, en die erbuiten zijn veel minder gehersenspoeld door de Griekse media. Daarom dus.

  10. en met de grieken in het buitenland werkt het clientelisme niet, en weinig van hun een baan willen bezorgt door de partij in de griekse publieke sector.
    bedenkt wel dat deze bourdelo een speciale afdleling heeft bij de belasting voor grieken in het buitenland. hun centen willen ze wel hun stem,
    een andere dat mij al jaaren bezig houdt zijn grieken die naar het buitenland zijn gegaan en hun militaire dienst nog schuldig zijn. deze zou direct worden gearesteerd bij binnenkomst ,behalve de dagen voor en na verkiezingen.
    aangezien dat geen geld meer is voor interne transport van kiezers , welke best een groot probleem was met deze verkiezingen, de kosten om naar het dorp te gaan zijn enorm gestegen, was voor buitenlaandse vluchten helemaal nieks. voor het eerst is deze afdeling van de partijen stil gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *