Fascistische samaritanen

Leg dit sociologisch maar eens uit. De parlementsleden van Gouden Dageraad bevinden zich momenteel op het Syntagmaplein, waar ze aardappelen, deegwaren, olijfolie, melk en verse groenten uitdelen aan Grieken die niet meer rond komen. De partij heeft de etenswaren gekocht bij Griekse bedrijven en deelt ze uit aan Grieken die daar behoefte aan hebben. Het geld om die etenswaren aan te kopen, komt van hun parlementaire vergoeding. De partij wil hiermee aankaarten dat de partijen die in het parlement zetelen, jaarlijks 55 miljoen euro krijgen, en ze vindt dat dit geld aan het Griekse volk moet worden gegeven.

De actie begint vandaag in Syntagma en zal de komende dagen en weken worden verder gevoerd in alle hoofdsteden van de provincies en prefecturen van Griekenland. De woordvoerder van de partij, Ilias Kasidiaris, die bekend is om het feit dat hij twee vrouwelijke politici in een praatshow op televisie aangevallen heeft (de ene heeft hij een glas water in het gezicht gegooid, de andere heeft hij 3 vuistslagen gegeven), mag zich vandaag op de Griekse televisie komen profileren als een heuse barmhartige Samaritaan. Van het feit dat hij een rechtszaak aan zijn been heeft wegens zijn gewelddadige uitbarsting geen woord.

OK, best wel een nobele actie van Gouden Dageraad, maar met een geurtje aan (niet-Grieken komen best niet in de buurt) en ergens zit er toch wel wat scheef met de waarden van de Griekse media, maar dat wisten we natuurlijk al langer.

2 thoughts on “Fascistische samaritanen

  1. Overal waar corruptie en profitariaat het normale sociale weefsel vervangen verschijnen extremistische groeperingen die zieltjes winnen door aan de echte behoeften van de bevolking te beantwoorden. Kijk naar de Taliban en in de jaren stillekes de jonge idealisten van de Hitlerjugend.
    Het is de fout van de heersende politieke klasse dat zulke excessen een kans gegeven wordt.
    Anderzijds is het nuttig dat organisaties als de Gouden Dageraad bestaan, daar wordt veel onvrede gekanaliseerd en zo weet men in welke hoek de gevaarlijke ideeën sluimeren. Eenzame wolven zijn veel gevaarlijker.
    Het stemmenverlies aan die kant is beheersbaar, maar dient wel als waarschuwing dat het anders moet.
    De Griekse situatie wordt zo vermoeiend. De gemakkelijke slachtoffers zijn gestroopt. Honderden plannen worden opgesteld en vervolgens geklasseerd. Ik heb alle hoop inmiddels opgegeven.
    Op deze blog zullen berichten blijven verschijnen van mensen die zich misdeeld voelen, van maatregelen die op een sisser aflopen en van misbruiken die blijven bestaan of helemaal ontsporen.

  2. Ik zag daarstraks nog op ERT World , dat leden van de Gouden Dageraad, getooid in zwarte t-shirts met logo, etenswaren uit deelden aan de griekse bevolking.Een charmeoffensief ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *