Reggae nights

Locomondo

Drie keer heb ik ze nu gezien deze zomer en eergisteren sloten ze de maand augustus af met de “blue moon” (een tweede volle maan in dezelfde maan) op het strand van Kalamaki, in Athene.

Locomondo is de band van deze zomer: met hun aanstekelijke reggae en Griekse invloeden doen ze je de ellende in Griekenland even vergeten.

De setting op vrijdag was perfect: een beach bar met parasols van riet en palmbladeren, een rustige zee en volle maan. Het publiek was werkelijk van alle leeftijden, tot families met kleine kinderen toe. Security zorgde er wel voor dat mensen niet in de zee sprongen: met de alcohol die werd geserveerd, zou dat geen goed idee zijn, maar je kon toch met de voeten in de zee meedansen. Op een bepaald moment zag ik zelfs een vallende ster, toch een goeie 2 weken na de doortocht van de Perseïden. Een perfect afsluiter van de zomer (hoewel september natuurlijk nog steeds zomers is in Griekenland).

Locomondo in Athene

Locomondo in Epirus

Overigens was het niet de eerste keer dat ik Locomondo op het strand zag: 2 weken geleden speelden ze nog op het strand van Karavostasi in Epirus, net op het moment dat we daar een paar dagen vakantie namen. Het was een beslissing min of meer op het laatste moment. Dit jaar was het namelijk niet zo eenvoudig voor me om vrij te nemen op het werk, en de belastingen, de vermindering van de salarissen van mijn vrouw en mezelf, en de duurdere ferrietickets en benzine hebben ons doen twijfelen. Maar een jaar zonder vakantie, dat is niet bepaald eenvoudig. Je moet de batterijen zeker 1 keer kunnen opladen. Om de kosten te beperken (met de auto kost het ongeveer 50 euro om er te geraken – benzine en tol incluis), en omdat we er maar geen genoeg van kregen, deden we dus weer Epirus aan.

En ja, op de eerste avond al meteen speelde Locomondo. We waren veel te vroeg ter plaatse, maar zagen de leden van de groep nog gauw even zwemmen voor het optreden. Nadien barstte het feest los. Niet enkel op het strand, maar ook in het water, waar heel wat kleine bootjes en een vissersloep kwamen aanmeren om het optreden zo mee te pikken. Een heus Jamaica-gevoel, zeker omdat het verdomd heet was in Epirus. Zo zou elke zomer moeten zijn.


En dat het niet koud is in Griekenland


Vissersloep is moeilijk te zien

5 thoughts on “Reggae nights

  1. Wow Bruno, wat ’n sfeer, zeg! Toch héél anders, om dat mee te kunnen maken in Griekenland zelf. Je ziet het ook aan de bandleden; ze bewegen zich anders dan dat ze in België deden; veel ‘vrijer’, meer ongedwongen. Ook muzikaal maken ze veel meer gebruik van tierlantijntjes en variaties. Knap om te zien & horen! ‘k Zal het toch eens ooit in een Grieks decor moeten meemaken; ik blíjf hopen dat het er ooit van zal komen 😉

    (De boot is heus wel goed te zien op de beelden. Maar kan het zijn dat het drie dezelfde filmpjes zijn?)

  2. Het is verbeterd, @Roosje. YouTube heeft een paar instellingen veranderd, en ik heb er mijn handen vol mee gehad. Je zou nu 3 verschillende video’s uit Epirus moeten zien.

  3. ah, reggae na marley is een beetje zoals conceptuele kunst na marcel duchamp, licht genant

  4. wat mis ik allemaal!! ook Farantouri Mikroutsikos, to megalo mas tsirko, volgende zondag Aidonidis, sto Irodeio??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *