Vliegtuig te koop

Griekenland zet 1 van zijn vliegtuigen die zijn gereserveerd voor de premier, in de uitverkoop. U leest dat goed: 1 van zijn vliegtuigen. De Griekse premier heeft namelijk 3 privévliegtuigen te zijner beschikking: een EMBRAER 209 (die te koop staat), een GULFSTREAΜ en een LEGACY.

Vooral tijdens de regering G. Papandreou had men die vliegtuigen blijkaar nodig, want de man reisde voortdurend de wereld rond, niet alleen als voorzitter van Socialist International, maar ook om pogingen te ondernemen om Griekenland in het buitenland een goeie naam te bezorgen. Ik denk dat we overigens mogen besluiten dat hij in dat laatste niet echt geslaagd is.

Antonis Samaras had oorspronkelijk aangekondigd dat de 3 vliegtuigen zouden worden verkocht. Dat klinkt goed in de publieke opinie, maar uiteindelijk zal het er enigszins anders uit zien. De Embraer wordt aan de Griekse luchtmacht gegeven (dus een verkoop kan je dat niet noemen) en zal worden gebruikt in de pilotenopleiding, en voor het dringende vervoer van zieken en van organen voor transplantatie. Ook de Gulfstream zal aan de Griekse luchtmacht worden gegeven, maar blijft legaal wel bezit van de regering.

Dus heeft de premier nog 2 vliegtuigen ter beschikking. Niet slecht voor een klein land als Griekenland. Elke keer als een dergelijk vliegtuig opstijgt, kost dat al zeker 43.000 euro aan de Griekse belastingbetaler. Samaras wilde trouwens vorige week in een symbolisch gebaar met een lijnvliegtuig naar Berlijn en Parijs vliegen, maar dat werd hem afgeraden door zijn oogarts. Het oog van de premier is na de operatie nog niet voldoende hersteld en daardoor is het niet aan te raden dat de Griekse premier op grote hoogte gaat vliegen. Dus ging de trip gewoon door met het privévliegtuig van de premier.

 

2 thoughts on “Vliegtuig te koop

  1. Hoeveel is het prijskaartje?
    Voor een premier city hopping,vooral als je gaat bedelen,moet er toch wat standing bij zijn :prive jet met gevolg van joernalisten en assistenten.
    ‘k Heb al ZOVEEL gemompel gehoord dat de heerschappen er eentje nodig hebben om z’n aktetas te dragen,een andere voor z’n paraplu,en nog een om hem ‘s morgens deftig te kleden,enz,enz.
    Hollande zou het eens democratisch doen en keerde terug van vakantie per trein.De Fransen deden niet onder voor de Grieken in hun commentaar!:)

  2. Oh, is het oog de reden dat hij niet met een lijndienst kan, straks is het zijn linkerteen die de reden voor vliegen met een eigen jet noodzakelijk maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *