Inkom: etenswaren

Morgen 17 september om 20:30u houdt het Volksorkest van Mikis Theodorakis een optreden in het theater van Dora Stratou in de schaduw van de Akropolis. Het orkest zal muziek spelen uit het hele oeuvre van de componist en zanger van dienst is Manolis Mitsias.

Op zich niet meteen zo speciaal: het volksorkest doet wel vaker concerten, maar dit keer is het toch anders. De opbrengst gaat namelijk naar mensen die niet meer rond komen en die hun toevlucht zoeken tot de opvangdiensten van de stad Athene.

Maar ook dat is misschien weer niet zo speciaal, want zoiets wordt wel vaker gedaan. Nee, het echt speciale is het feit dat mensen gratis binnen mogen op voorwaarde dat ze eten meebrengen dat niet bederft. Dus er is geen inkom, maar je brengt gewoon conserven, deegwaren of wat dan ook mee. Eten dat meteen naar de daklozen en de armen van Athene gaat.

Mooi initiatief, daar niet van, maar het toont meteen ook aan hoe verschrikkelijk de situatie is geworden. Het drama dat zich momenteel in Griekenland afspeelt, is niet te onderschatten.

3 thoughts on “Inkom: etenswaren

  1. Nee @Tzimi, hoewel de trojka het (nog) niet van me geëist heeft, heb ik vandaag 12 uur gewerkt… Te moe om er naar toe te gaan,

  2. je moet voorbereiden zijn voor wat nog komt.
    Γαμω την ατυχια σου!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *