Spiegel van de maatschappij

Er wordt altijd gezegd dat een parlement de spiegel moet zijn van de maatschappij in een democratie. In Griekenland is dat nooit meer waar geweest dan vandaag. Bekijkt u even de video hier onder.

Dit is de fractie van Gouden Dageraad in het parlement die eist dat de lijst met politici en met rijke Grieken (ik moet u niet meer uitleggen om welke lijsten het gaat) in de openbaarheid worden gebracht.

De fractie, met vrouwenmepper Ilias Kasidiaris voorop, schreeuwt “Dieven, onderkruipers, breng de lijst in de openbaarheid. Het volk eist dat van u.” Waarmee ze veel meer de taal van de gewone Griek spreken en de wil van het volk vertolken dan eender welke andere politieke partij ooit heeft gedaan.

Wanneer de spreke zegt dat de zitting is afgelopen, lopen ze boos weg. Je moet geen politiek analist zijn om te zien dat een partij als Gouden Dageraad flink wat aan stemmen wint bij het knullige afhandelen van de kwestie van de lijsten. Echt iedereen is in diskrediet aan het raken, PASOK valt uit elkaar, de regering komt zwaar onder druk te staan nu de nieuwe besparingsmaatregelen moeten worden gestemd, en Gouden Dageraad spint er alleen maar politiek garen bij.

Zitten ze binnenkort op 20 procent van de stemmen? Het Griekse gerecht gaat in ieder geval de lijst met de 1990 rijke Grieken onderzoeken. Wordt vervolgd.

3 thoughts on “Spiegel van de maatschappij

  1. wat een zootje… het zou komisch zijn mocht het niet ook zo gruwelijk gevaarlijk zijn

    waar ligt het ware gezicht van het kwaad? in het gewetenloze grootkapitaal of in deze bloedhonden? hoe kun je in zo’n context nog iets gedaan krijgen…

  2. Πόσα δενδρακια για μια μαιζονετα;;;

  3. in iedere geval, na 30 jaar, Allagi is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *