Cavo Sidero

Het “schandaal” waarbij de overheid land verkocht aan het Vatopedi klooster voor een prikje, waarna datzelfde klooster land verkocht voor miljoenen euro (u leest er hier meer over), begint uit te deinen. De voorzitter van de parlementaire groep van de partij SYRIZA brengt nu ook het Cavo Sidero project onder de aandacht. Over dat project heb ik het onlangs hier nog gehad (u tekent hier natuurlijk de petitie).
SYRIZA heeft het meer over de politieke spelletjes die werden gespeeld tot nu toe. Het blijkt dat het grondgebied voor Cavo Sidero ooit toebehoorde aan de publieke sector. Het Toplou klooster legde echter claim op de 1500 hectare, en gebruikte daarvoor een firman dat het had verkregen van de Turkse sultan. Met de steun van Constantinos Mitsotakis (let op voor Kretenzische politici – die zijn duidelijk niet te vertrouwen!) kreeg het klooster het grondgebied in handen en verkocht het vervolgens met vette winst aan de investeerders van het Cavo Sidero project.
Kloosters als agenten in onroerend goed: er komen de laatste dagen vele gevallen aan het licht. De politici hielden hun mond, om zo de steun van de machtige Griekse kerk te krijgen.
En ik die dacht dat de clerus de aardse geneugten had afgezworen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *