Nafplio

Even iets anders nu, want van al dat negatieve nieuws zouden we nog vergeten dat Griekenland een mooi land is. Hieronder een filmpje over Nafplio, een schilderachtig stadje in de Argolida, in het noordoosten van de Peloponnesos. Nafplio is de eerste hoofdstad van het onafhankelijke Griekenland (puristen zullen die eer toedichten aan het eiland Aigina, dat gedurende een paar dagen de hoofdstad was tot die eer dus naar Nafplio ging) en het is een stad met veel recente Griekse geschiedenis. Het is trouwens ook een heel mooie stad, die wat Italiaans aandoet.  Indien u de stad nog niet heeft aangedaan, dan kan ik u van harte aanraden om er toch eens langs te gaan. Eén dag volstaat niet, want u kunt de stad als uitvalsbasis gebruiken om de archeologische sites in de buurt te bezoeken of zelfs de wijnroutes rond Nemea te verkennen.

2 thoughts on “Nafplio

  1. beeldschoon. ik was er. alleen dat spuwlelijke hotel.

  2. altijd mooi Nafplio. en de route daar naar toe ook. ik heb het zo vaak gedaan, via Mykines heen via Epidauros en de kleine brug over Isthmos terug. nog mooier via de oude ethniki odos. prachtig.
    ΥΓ για να μην μαλλιοτραβηχτουμε εδω, επειδη οχι μονο ειμαι θυμωμενος , αλλα βραζω κιολας, ισως να απαγορεψουμε τις πολιτικες συζητησεις εδω, ειδικα για το μπουρδελο που λεγεται Ευρωπη και το υποκαταστημα της , που λεγεται ελλαδα..
    Να ευχηθω μια ελευθερη Φλανδρα met het oog op de verkiezingen, en Bart ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *