4 maanden voor 5 eieren

Dit is een beetje tussen de plooien van het nieuws gevallen, niet alleen omdat er zo veel andere dingen te vertellen waren, maar ook omdat de Griekse overheid er alles aan gedaan heeft om het voorval zo goed mogelijk buiten het nieuws te houden.

Eind september, tijdens een van de vele bezoeken van de trojka, kreeg Poul Thomsen, de afgevaardigde van het IMF een vijftal eieren naar zijn hoofd gegooid en alle raakten ze doel. De Deen was naar verluidt woedend.

De man die de eieren gooide, heet Dimitris Rellos en is een gepensioneerde die aan kanker lijdt. Hij werd meteen in de boeien geslagen en naar het politiekantoor gebracht. Niet lang daarna kwam hij voor de rechtbank (dit soort rechtszaken gaat duidelijk heel erg snel in Griekenland) en hij werd veroordeeld tot 4 maanden cel.  Als verdediging zei hij dat hij vele klachtenbrieven had gestuurd naar verschillende politici over de toestand waarin zowel gepensioneerden en kankerpatiënten verzeild raken door het besparingsbeleid dat in Griekenland wordt gevoerd. Nooit kwam er een antwoord op, dus besloot Rellos om zelf het recht (en vijf eieren) in eigen handen te nemen.

De man is met deze actie niet aan zijn proefstuk toe. Reeds in 2007 liet hij van zich horen, toen hij een beker met koffie over Evangelos Venizelos gooide, toen die zich kandidaat had gesteld voor de voorzittersverkiezingen binnen PASOK.

2 thoughts on “4 maanden voor 5 eieren

  1. jou titel schets ook het toekomst, zo als het willen ze , je moet 4 maanden werken voor 5 eieren, met de salarissen en de prijzen wat ze willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *