Zonder woorden

Er is al genoeg inkt gevloeid over de crisis in Griekenland. Ik schrijf nu ook al bijna 3 jaar dagelijks over de problemen. Niet omdat ik het graag doe, maar omdat ik vind dat het verhaal moet worden verteld. Bij mij blijft het bij woorden – beelden kan ik er niet altijd bij zetten. Ik ben geen fotograaf, en heel vaak vervloek ik mezelf dat ik weer geen fototoestel meegenomen heb als ik door de straten van Athene of Piraeus wandel.

Maar gelukkig zijn er anderen die wel de kracht van het beeld kennen. En die het zonder woorden doen. Zoals Yiannis Biliris, die 6 mokerslagen van minuten op het internet heeft gegooid met de naam: “Mute – The visualization of an economic rape”. Een economische verkrachting, dus.

U neemt er maar de woorden bij die ik de voorbije jaren hier heb neergeschreven.

MUTE – The visualization of an economic rape from Yiannis Biliris on Vimeo.

4 thoughts on “Zonder woorden

  1. vind ik ook. vind de symboliek soms nogal gratuit in dit filmpje. het doet erg hard zijn best maar ik heb ergens het gevoel dat dit veel treffender had gekund.

  2. Heel indrukwekkend Bruno!
    Deze korte film maakt veel bij me los. Mij lukt het niet, maar jij kunt dit vast ook op facebook zetten, zodat meer mensen dit kunnen zien.

  3. Hee, ik ken de maker van dit filmpje! Bedankt om dit te posten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *