Belastingsontduiking aangepakt

Proces verbaal van belastingontduiking

De Griekse overheid mag dan de Lagarde-lijst niet willen gebruiken om te zien of rijke Grieken met zeer gezonde bankrekeningen in Griekenland misschien dat geld op onrechtmatige wijze hebben verworven, zonder belastingen te betalen. Maar dat betekent niet dat er geen strijd wordt geleverd tegen belastingontduiking.

Zo circuleert het document dat u hier links ziet, al even op internet. Het bewijst dat het de financiële politie menens is. Dit is namelijk een proces verbaal dat naar de directeur van het belastingskantoor in Larissa is gestuurd.

De belastingontduiker in kwestie heeft op 7 april van dit jaar 4 (vier) “tiropites” (bladerdeeg met kaas) gekocht bij de bakker ter waarde van 4 euro. Toen hij buiten kwam, hield de financiële politie hem tegen om te controleren of hij wel een kasticketje bij zich had. Dat bleek niet het geval te zijn.

En dus ondernam de Griekse financiële politie actie. Zo komen we er zeker wel uit! Want je moet ergens beginnen, nietwaar?

10 thoughts on “Belastingsontduiking aangepakt

  1. Ha, ha, is dit een Monty Python scene……..

  2. De aangeklaagde moet tot in zijn ‘vlucht’auto geraakt zijn, want ze hebben zijn nummerborden ook voor 15 dagen in beslag genomen 🙂

  3. er zal ook wel valsheid in geschriften zijn, want waar koop je 4 tiropita’s voor 4 Euro?

  4. Hebben ze die tyropita ook bewaard vanaf april als bewijsmateriaal?????

  5. als ik het PV nalees lijkt het niet te gaan om een consument zonder kasticket, maar om een handelaar die handelswaren (4 (vier) tiropites)transporteerde zonder de nodige transportbewijzen… Daarom ook dat ze zijn nummerplaten in beslag nemen: zo wordt het wapen onschadelijk gemaakt!

  6. Misschien meer een Louis de Funes en zijn gendarmerie……….!

  7. De tijden van Bromsnor keren terug. Bestrijding van de criminaliteit op omafiets en met sabel en met een vermanend, stichtelijk woord.

  8. dan roep hij Venizelos of Pangkalos als bewijs dat hij alle 4 zelf wou eten, want het gaat om een transport zo als Hans dat zegt. die 2 zullen ze 4 zelfs te weinig vinden voor eigen consumptie

  9. Ze zijn vast aan het oefenen in het klein, laat dit een waarschuwing zijn voor de grote ontduikers,lol.
    Ja Bea, Monty Python daar moest ik ook aan denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *