Help Yiannis – het vervolg

Even een dag blogstilte, want ik ben ook zoek geweest naar een manier om via een stichting of een organisatie Yiannis te helpen. Eenvoudig is dat niet, het is zelfs bijna onmogelijk, en Yiannis heeft zelf ook al voor die deuren gestaan.

Het is niet de job van een dergelijke organisatie om 1 specifieke persoon te helpen, dat is de boodschap. En als er dan toch 1 specifiek persoon moet worden geholpen, waarom deze specifieke persoon en geen andere? Het is een vraag waarop ik slechts één antwoord heb: ik heb me persoonlijk het lot van Yiannis aangetrokken. Het had even zo goed iemand anders kunnen zijn. En voor mij is Yiannis nu het gezicht van deze crisis geworden.

Niet dat er geen andere gezichten zijn: als ik dagelijks mensen op een bankje zie slapen, of eten uit vuilnisbakken zie vissen, dan doet me dat ook iets, maar het is toch wel iets anders als je het persoonlijke verhaal van iemand hoort.

En omdat het een persoonlijke zaak is geworden, kan ik het alleen maar persoonlijk aanpakken. Dat is wat me nu duidelijk geworden is na 1 week zoekwerk, niet alleen van mij, maar ook van een heel aantal mensen die me e-mails gestuurd hebben. Ik wil iedereen bedanken voor de interesse die ze voor de zaak van Yiannis hebben getoond.

Wat me nu rest, is om er voor te zorgen dat Yiannis een dak boven zijn hoofd zal hebben met de feestdagen. Ik blijf zoeken naar een oplossing, een appartementsgebouw waar ze een concierge zoeken die in ruil voor de klusjes een kamer in het gebouw kan betrekken.

Financiële hulp kan natuurlijk ook, maar dan moet het echt op een persoonlijke basis. Yiannis heeft nog een bankrekening (misschien stemt dat niet overeen met het beeld van een dakloze dat wij hebben, maar als je nagaat hoe snel het aantal daklozen in Griekenland groeit, dan is het niet meer dan logisch dat die mensen tot voor kort nog een normaal leven hadden, waar ook een bankrekening bij hoort).

Indien u zich geroepen voelt om Yiannis op die manier een duwtje in de rug te geven, dan kan dat natuurlijk, maar dan is het best om het via mij te laten gaan. U stuurt me dan een mailtje dan speel ik de gegevens door. En u kunt Yiannis zelf ook telefonisch bereiken op 0030-6986401200.

12 thoughts on “Help Yiannis – het vervolg

  1. De prijzen van kleine appartementjes/kamers in Athene zijn zo gezakt dat als alleen al elke follower (0p dit moment 1266!) 10 euro overmaakt, dan kan je al bijna iets kopen.

  2. Al zeker een hele tijd iets huren. En iets doen aan z’n medische conditie, de onderzoeken bv. dat hij al zeker weet waar hij aan toe is. (ik loop zeker weer te ver vooruit? )

  3. In Griekenland maar ook in Spanje zijn er een heleboel gewone mensen die een normaal leven hadden voor de crisis en die nu op straat staan. Yiannis had werk, ging trouwen, hij had een huis gekocht… dit is niet iemand die dakloos is door drank- drugs- of andere problemen! Daarmee wil ik niet zeggen dat die andere ‘marginale’ daklozen niet moeten geholpen worden, maar dat de situatie in Griekenland al lang niet meer is te vergelijken met die van daklozen in Belgie of Nederland, de werkloosheidsuitkering is erg beperkt in de tijd (1 jaar) en er is geen enkel vervangsinkomen, ocmw enzovoorts. We hebben het hier over een mens zoals jij en ik die niks anders wil dan werk vinden en terugkeren naar zijn oude leven.
    Om een lang verhaal kort te maken, ik hoop dat er nog meer mensen zijn die zich het lot van Yiannis aantrekken, en als iedereen die dit leest 10 euro geeft, dan komen we al een heel eind. Er zijn mensen die liever geven aan een officiele instantie, dat is natuurlijk iedereen zijn keuze, maar ik denk dat je net zo goed kan geven aan Yiannis, dan weet je ook waar het naartoe gaat.

  4. Ik zou graag deze actie willen steunen, Bruno, hoe kunnen we dit regelen?
    Ik heb net een twitter account geopenend, snap nog niet hoe alles werkt, maar zou willen dat al zijn followers en ook anderen die we kennen, 10 euro overmaken naar zijn rekening.
    Als we dit massaal doen, kost het ons echt niet veel per persoon, Yiannis kan als alles goed gaat een jaar vooruit en beginnen zijn leven op te bouwen.
    Laat dit een mooie kerstactie worden, zonder valse sentimenten!

  5. Iedereen die wil steunen: stuur me een persoonlijke mail, via het contactformulier. Kleine druppeltjes op een hete plaat, maar voor Yiannis kan het een verschil uitmaken tussen leven op straat of leven met een dak boven zijn hoofd.

  6. Kan ik het rekeningnummer van de foto gebruiken die je me doorstuurde?
    Ik probeer twitter te ontdekken, maar heb daarvoor mijn dochter denk ik nodig want, o wat een sukkel ben ik, dit lukt me niet!

    Kan je via twitter zijn volgers oproepen iets over te maken? Snap niet zo veel van dit soort media, maar begrijp dat het in dit soort situaties goed kan werken!

  7. heb inmiddels een bijdrage overgeschreven en ik hoop dat velen dat nu ook doen !

  8. Rene, ik probeer bij mijn eigen vrienden/familie/oud-collegaas enz. geld te verzamelen en dat in 1 keer over te maken.

  9. Weet iemand iets over de (goedkoopste) huizenprijzen in Athene??
    De koopappartementjes zijn heel erg gezakt, we zagen zelfs een 1kamer in een goede buurt voor 16000. Is dat ook zo met de huurprijzen??? Kunnen we iets goedkoops voor Yiannis vinden en wat zijn de laagste prijzen, kun je voor 150 tot 200 per maand iets vinden????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *