Yiannis dankt u

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen oplossing heb gevonden hoe we kunnen vermijden dat de Ethniki Trapeza (de Nationale Bank van Griekenland) elke keer een commissie inhoudt voor de stortingen aan Yiannis. 4 euro is niet weinig voor iemand die niets meer heeft. Het idee van PayPal, dat @Larissa heeft gesuggereerd, lijkt me misschien wel iets.

In ieder geval heeft Yiannis me gevraagd om iedereen die geld heeft gestort te bedanken. De twitterboodschap is nogal kort, maar hij was echt wel verrast dat wildvreemde mensen uit een ander land hem willen helpen, terwijl het in eigen land zo moeilijk is.

Daarom dus nog een keer: bedankt aan iedereen die Yiannis wil helpen!

“Bedank iedereen van mij. Alstublieft!”

8 thoughts on “Yiannis dankt u

  1. Hoop dat paypal lukt, vlgns mij vrij makkelijk op te zetten. Laat gaarne weten, dan wil ik ook graag geld overmaken. Ik gebruik het wel eens voor transacties naar Ierland, meestal stuurt diegene mij dan z’n paypal gegevens (emailadres geloof ik).

    Via de bank is vanuit Engeland een heel gedoe helaas 🙁

    Hoop dat het lukt, wil graag helpen!

  2. Een rekening in België openen en dan het totale bedrag in 1 keer overschrijven ?

  3. op wiens naam dan ? het moet dan iemand zijn die door iedereen die stort volledig vertrouwd wordt… niet simpel !

  4. Wat doet Yiannis met het geld dat al is gestort?

  5. @Saki, dat verzamelt hij tot hij genoeg geld heeft om zich een dak boven het hoofd te veroorloven. Een kamertje in een appartementsgebouw. Van zodra hij dat heeft, gaat hij op zoek naar werk (hij probeert dat nu al, maar al zijn energie gaat naar het zoeken van onderdak).

  6. Een rekening met dubbele handtekening uiteraard en “openbare” uittreksels (zeer makkelijk indien electronisch formaat). Er moet ook niet van uit gegaan worden dat mensen onbetrouwbaar zijn.
    Dan kan je je evengoed afvragen of het geld wel goed zal worden gebruikt. Indien we zo denken, komen we niet verder.

  7. Bruno,
    Heel concreet: over welk bedrag gaat het hier? Wat kost de gemiddelde huur van een kamer/studio/appartement en wat heeft Yiannis daarnaast nog nodig?

  8. @Annushka, de huur van een kamertje in Athene zal toch wel rond de 250 euro liggen en dan heb je nog geen elektriciteit en water. Dus het is echt wel van belang dat Yiannis een job vindt waardoor hij zelf geld kan vinden. Dat zal niet eenvoudig zijn, met de werkloosheid die piekt als nooit tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *