Dit is geweld. Tegen kinderen.

Opstelletje van de kinderen van Dendropotamos

20 november is de werelddag van het kind. In Gaza werd daar op die dag weinig rekening mee gehouden. Maar ook in Griekenland was het voor sommige kinderen niet bepaald een feestdag. De nasleep van de zware besparingsmaatregelen raakt hen direct. In de lagere school van Dendropotamos, bij Thessaloniki, werd de kinderen op 23 november gevraagd om een opstelletje te schrijven over de dag van het kind. Eén van de opstelletjes heeft Facebook gehaald. Ik wil niet uitsluiten dat het om een hoax gaat, maar het is wel een feit dat kinderen geraakt worden wanneer de stroom bij hen thuis wordt afgesloten. Mijn vrouw, die in het onderwijs staat, ziet het af en toe gebeuren en ze is al regelmatig met andere leerkrachten de stroom terug gaan aansluiten bij de armste gezinnen van Perama, nabij Piraeus.

Ik vertaal graag het opstelletje voor u:

“Dendropotamos – School

Vrijdag 23 november 2012 – 23/11/2012

Gisteren sneden de elektriciens van DEH (de openbare elektriciteitsmaatschappij – BT) de stroom in ons huis af. Ze waarschuwden ons niet vooraf en kwamen ‘s ochtends vroeg met de politie. Ze sneden ook de stroom af van de huizen van onze medeleerlingen van onze klas. We hebben al het eten uit de koelkast moeten weggooien. Het was niet juist wat ze deden. Het was niet juist dat ze onze huizen binnenkwamen met veel poeha en geweld. Het was en het is ONRECHTVAARDIG.

De elektrische stroom en water zijn basisgoederen en als ze dat van de mensen afnemen, komt hun leven in gevaar. Op 20 november was het de werelddag van het kind en iedereen sprak van de rechten van het kind. Bij ons hebben ze de stroom afgesloten en er wordt niet voor ons gezorgd. De rechten werden geschonden. Dat is hypocrisie en een aanfluiting.

Wij de kinderen van de school.”

 

One thought on “Dit is geweld. Tegen kinderen.

  1. Het is natuurlijk allemaal heel schrijnend en ontoelaatbaar, wat daar bij jullie in Griekenland allemaal gebeurt, vanwege de corrupte “elite” in de overheid.
    In dit geval denk ik dat het inderdaad een hoax is; woorden als “hypocrisie” lijken mij niet van kinderen afkomstig.
    Hoe oud zijn die kinderen?
    Los daarvan is het natuurlijk diep triest, dat dit soort dingen gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *