Artsen mét grenzen

Gouden Dageraad doet meermaals de wenkbrauwen fronsen met hun “sociaal werk”. Dan heb ik het niet meteen over de voedselbedelingen, zoals wij er één hebben bijgewoond, maar wel over initiatieven zoals een bloedbank enkel voor Grieken.

Nu lanceert de partij weer een nieuw dergelijk initiatief: Artsen Met Grenzen. De verwijzing naar Artsen Zonder Grenzen kon er niet dikker op gelegd worden. De partij vraagt dat dokters enkel nog Grieken zullen verzorgen in deze moeilijke tijden waarin steeds minder budget is voor gezondheidszorg. Dokters die interesse hebben voor het initiatief, kunnen contact opnemen met de partij.

Het is eens te meer een door en door rascistisch en fascistisch initiatief, en het is ongelofelijk dat zoiets nog maar kan worden aangekondigd in het land van Hippocrates. Ik kan me niet voorstellen dat er dokters zulen worden gevonden die zich bij dit initiatief aansluiten en die de eed van die Hippocrates hebben gezworen. Hun licentie zou hen direct moeten worden afgenomen.

Overigens is dit niet het eerste belachelijke initiatief van Gouden Dageraad deze week. Eerder kondigde de partij ook al aan dat ze een soort van vakbond voor taxichauffeurs zou gaan oprichten. Daarbij zouden enkel Griekse taxichauffeurs aangesloten zijn, die oude en behoeftige Grieken (gepensioneerden die erg moeilijk te been zijn, bijvoorbeeld) zouden vervoeren zonder daarvoor geld te vragen. Deze taxichauffeurs zouden ook enkel hun reservoir laten volgooien bij benzinestations waar geen buitenlanders werken (ik verwacht dan wel dat er veel taxi’s zonder brandstof zullen vallen).

Het moet niet veel gekker worden.

3 thoughts on “Artsen mét grenzen

  1. Het moet niet veel gekker worden.!!!! met de gegeven dat er is malakia zonder grenzen, heeft xrysi Augi nog een lange weg.
    Ο Ασπροπυργος δειχνει τον τροπο. Μπουρλοτο.

  2. Het is de -na dit bericht nog eventuele- toeristen niet aan te raden ziek te worden tijdens hun verblijf in GR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *