De trojka mag vastgoed in beslag nemen

Op 12 december is de leenovereenkomst die Griekenland met de trojka heeft ondertekend, in het Griekse staatsblad, nummer 240 (FEK: Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως) verschenen. Geen makkelijke lezing doorgaans, maar er staat wel een interessante artikel in:

In nogal wollige bewoordingen staat hier boven niet meer en niet minder dat geen enkele eigendom vrijgesteld is van inbeslagname in geval Griekenland zijn verplichtingen niet nakomt. Een rauwe werkelijkheid is nu wet geworden.

Dat zoiets extreme reacties zal uitlokken, mag geen wonder zijn. Maar Griekenland is gered met de nieuwe schijf van de noodlening, niet waar?

 

9 thoughts on “De trojka mag vastgoed in beslag nemen

  1. De realiteit overstijgt de fictie. Dit is geen (Griekse) tragedie meer(bokkenlied) maar een regelrechte zwanenzang…Hoelang nog moeten “οι υπερήφανοι Έλληνες” dit nog pikken ???

  2. Het mag misschien hard klinken maar misschien wordt het wel eens tijd dat de Grieken wakker worden geschud, aangezien heel vele denken dat ze met alles kunnen wegkomen. Ik bedoel daarmee alles wat belasting taksen en andere verplichtingen tegen over de staat en ze’n landgenoten. Een mooi voorbeeld was onlangs nog te lezen in een on-line krant. Men gaat nu een wet stemmen (of is juist gestemd) dat diegene die met een IX rondrijden zonder verzekering van af nu kunnen beboet worden, dat vindt echt nogal gortig. Dus tot nu toe was het niet strafbaar dat je onverzekerd met een wrak de wegen van GR onveilig maakte!!! Ze schatten dat er zoeen 1 miljoen IX’s rondrijden zonder verzekering of geldig keuringsbewijs.(en dan zullen ze de agrotikos er niet bij rekenen vermoed ik).
    Ze zijn alhard aan het rekenen geslagen, eerste keer 250€ , indien betrokkene een tweede maal betrapt wordt in de zelfde IX ( vermoed ik )een boete van 500€ en een derde keer inbeslagname van het voertuig.Er rijden genoeg wrakken rond om een paar hoogovens te vullen.

  3. wrak??er is toch een kteo controle, een soort apkeurink?

  4. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
    “Come and take them”

  5. voor de duidelijkheid, dit gaat enkel over staatseigendommen, niet over eigendommen van burgers. Ik denk dat dit een vrij gewone clausule is in internationale leningsovereenkomsten? Ze doen afstand van immuniteit die overheden in sommige landen hebben tegen gedwongen tenuitvoerlegging

  6. de burgers hebben schulden bij de banken en die banken zijn alles behalve grieks. mia i alli hans. ik hoop dat je nu wel weet waarom het protectorato akoma den feugei ap ton pato.
    Αφιερωμενο
    http://www.youtube.com/watch?v=_OnGU_RGQu4

  7. @Hans, ik ben niet genoeg op de hoogte, maar zijn er dan andere dergelijke leningsovereenkomsten? In Afrika misschien? En zou dit kunnen betekenen dat de leenheren beslag kunnen leggen op mogelijke goud- en olievoorraden, gesteld dat die worden gevonden?

  8. @Hans, staatseigendom is een synoniem van staatsbezit.In het zelfde rijtje vindt je de woorden; gemeenschapsgoed, gemeenschappelijk bezit en openbaarbezit.
    Alle gebouwen en installaties etc, die onder de noemer staatsbezit vallen, zijn niet betaald met peeschijven. En het onderhoud ervan wordt betaald door de gemeenschap, willen of niet, goedschiks of kwaadschiks.

  9. Het maakt eigenlijk niet uit of het staats- dan wel privébezit is, men tast hier (nogmaals) de soevereiniteit van een (Europese) staat aan en wat erger is dat niet alleen Griekse “Staatshoofden” hiermee akkoord gaan met een soort van expliciet landsverraad, maar ook dat de EU hiermee al haar principes in één wip en zonder pardon verwerpt. Disgracefull,ντροπη!
    Anyways, Happy Holidays…(ik had hier graag een citaat van Diogenes geplaatst maar allez…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *