Yiannis even uitgetweet

Sommigen onder u hebben het al gemerkt: Yiannis heeft zijn twitter-account opgezegd. Het was een wanhoopsdaad, een reactie tegen alles wat hij de voorbije dagen had meegemaakt. Hij heeft me gevraagd u te vertellen wat er precies is gebeurd.

Eerder deze week was Yiannis erg blij; hij wil iedereen bedanken voor de financiële hulp die hij gekregen heeft.

Iedereen bedankt voor het goede dat ze voor me hebben gedaan

Iedereen bedankt voor het goede dat ze voor me hebben gedaan

Het gaf Yiannis hoop dat hij een onderdak kon vinden. Er was al eerder een vrouw die blijkbaar iets voor hem had gevonden, maar uiteindelijk bleek dat ze haar familie nog achter haar voorstel moest krijgen en dat scheen moeilijker te zijn. Eigenlijk moet je toch beseffen dat je iemand in een situatie zoals die van Yiannis toch niet zo maar dingen moet gaan beloven als je niet zeker weet of je ze waar kunt maken. Zoiets is erg precair.

En dan was er iemand die toch een goedkoop flatje had voor Yiannis. De foto’s heeft u gezien op zijn twitter-account.

huis1 huis2 huis3 huis4

U ziet het zelf: het ziet er niet uit en Yiannis moest er nog heel wat werk aan doen. Bovendien wilde de eigenares ook nog eens 3x huur als waarborg – 1 huur zou dienen om de elektriciteitsrekening te betalen die de vorige huurder had achtergelaten. Of: hoe de radeloosheid van je medemens uitbuiten.

Yiannis had dan zelf ook nog een flatje gevonden in het centrum van Athene, maar de eigenaar woont in het buitenland. Toen Yiannis informeerde naar de prijs, vroeg de eigenaar wat voor werk Yiannis deed. Die was bang om te zeggen dat hij dakloos was en loog dus even om bestwil. Maar de man in kwestie ging op zoek en vond de twitteraccount van Yiannis en rekende hem af op dat leugentje. Yiannis was er het hart van in, en vreest nu dat hij niets kan vinden, als hij verder blijft doen onder de titel “Dakloze SOS”. En dat was de reden waarom hij zijn twitteraccount opeens had stop gezet.

Een vriend van hem heeft hem overtuigd om de account terug te activeren, en dat zal Yiannis waarschijnlijk wel doen. Maar hij is nu wel even het noorden kwijt en weet niet of hij onderdak zal vinden. Hij voelt zich erg slecht en heeft de voorbije nachten nauwelijks geslapen.

Het wordt dus bang afwachten of hij tegen het nieuwe jaar een dak boven zijn hoofd zal hebben…

5 thoughts on “Yiannis even uitgetweet

  1. Blijkbaar is toch het wonder geschied !!

    Ik durf bijna niet meer te juichen, maar hij heeft de sleutels in zijn broekzak, schrijft hij …

  2. Inderdaad, Yiannis heeft onderdak! En dat op kerstavond! Het is geen blijvende oplossing, maar als het hem verder helpt om overeind te krabbelen, dan hebben wij daar toch een groot aandeel in gehad.
    Prettige kerst aan iedereen met dit hoopvolle bericht!

  3. Voor jou ook Bruno!! Heel blij met dit goede nieuws!

  4. ik drink een tsipouro op de mensheid. Eviva , Καλα του Χριστουγεννα , και σ εσενα , ειναι πολυ τιμητικο και ανθρωπινο ο αγωνας που εκανες. Στην υγεια σου.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *