13 thoughts on ““Een crisis van waarden”

  1. Bruno, je bent me voor, ik heb net de uitzending bekeken en dacht dit is wat voor de blog! Een integere man, een mooi en indringend programma!
    Het is een serie, gisteravond heb ik een programma over Italie gezien, ook erg goed, via http://www.uitzendinggemist.nl

  2. Bruno,
    Dit is een héél pakkende reportage, ze laat ons dingen zien over mensen die totaal niets meer hebben.
    Doch proberen zij nog altijd hun eigenwaarde te behouden en te overleven met hetgeen zij nog hebben, wat hun misschien hoopvol stemt voor hun verdere toekomst, al is die zeer duister op dit ogenblik in Griekenland.
    De beelden en commentaren van en over Gouden dageraad grijpen me telkens bij de keel, dit heeft niets meer met menselijkheid te maken.
    Wat mij nog het meeste stoort is dat daar niet wordt tegen opgetreden en zij blijkbaar vrij spel krijgen om de vuile werkjes van de politici op te knappen.

  3. Vele vragen roept deze doc op (uiterst linkse, gemakkelijk is dat vanuit je luie zetel) maar zoals de grote Diogenes al zei; ….) maar een burgeroorlog komt er en DAN pas zal de EU wakker worden! Ik heb niks tegen de ND want zou je dat niet zelf worden als de crisis echt toeslaat. Fuck the Nigeriaans, fuck the Noord-Afrikaan, go back home, you have no place here , you only come here to steal from us!

  4. de eerste helft was beter. je zie dat de griek in Perama spreek zo als het is. een mooi vertaling ook van de grieken die daar spreken. ik let daar altijd op ,omdat ik wil graag dat alles over kom zo als het bedoelt is. de vertaalster heeft een prima werk gedaan.
    misschien zie europa nu de problemen van de immigranten en haal ze wel op , wij hebben ruimte en werk genoeg hier in nederland voor deze mensen. er was last een docu van Zembla, rijke buurten schreeuwen voor schoonmakers aan huis , huishoudelijke hulpen, en de nederlandse winkelcentra zijn meestal overdekt en hebben ruimte genoeg voor de verkoop aan lakens van allerlei mooi spullen. misschien als ze straks met meerdere zijn , mogen ze binnen komen in deze centrums, en mag mijn zigeuner vriend zijn accordeon binnen spelen en niet buiten in de kou. hij is alleen en mag van de baas niet binnen spelen.

  5. Let me rephrase this….Elke mens heeft het recht om gelukkig te zijn, maar is het dat wat de Afrikanen hier zoeken? Telkens ik een zwarte medemens passeer, zie ik -zeker in deze dagen- weinig geluk in zijn/haar ogen. Ja, ze kunnen nu tenminste naar de Wibra gaan, maar als ik eens een gelukkige Afrikaner zie is hij ofwel zat ofwel spreekt (of liever roept) hij in barbarbara naar een lotgenoot aan de overkant. Misschien keitof voor de Afrika-kenner maar voor ons enkel irriterend en aanstootgevend. Zo moet het ook voor de modale Griek zijn. Vroeger waren ze een soort van curiosum die een welles-nietes verkooppraatje hielden in de lokale kafenoia, maar nu zijn ze overal en: “Wachtend om onder een truck naar een of ander Europees te gaan” en daar simpelweg een uitkering te krijgen. DAT is de realiteit en DAT zijn de mensen meer dan beu, zeker de Grieken die (tenminste nog een beetje) over hun etniciteit waken. De fascisten in Griekenland zijn, zoals onze “dappere koning” al zei, gevaarlijk alsook al het populisme, maar dat betekent niet dat juist dat populisme leeft, en niet zal doven totdat de EU zijn grenzen sluit en wat beter voor haar eigen burgers gaat zorgen, niet in minst voor zij die ons Europa hebben gegeven. Neen dus aan het (salon)linkse alles-moet-kunnen denken en ja aan de realiteit: “The shop has closed!” (wordt miss nog vervolgd, nu even kijken wat snooker-boy BDW nog te zeggen heeft over die zogenaamde “infantiele” blunder van de koning der Belgen)

  6. En terwijl onze Jeroen zijn ballekes rolt, kan ik het niet laten: at Jimmy; don’t worry about the gypsies, they’ve been around for centuries! I know, I was one!

  7. ik maak best zorgen, Petros, als hij met 2 graden buiten moet spelen omdat ze binnen niet leuk vinden .terwijl de meeste mensen hem altijd geld geven.hij is ziek en wil graag liever binnen spelen.

  8. De laatste getuigenis in deze documentaire is … overweldigend

    Laat ons eens gek doen en deze vrouw als eerste minister aanstellen? En ongedierte zoals Samaras vanaf nu levenslang beerputten laten uitmesten. Zien wat dat geeft. Het zal er alvast niet op verslechteren (behalve misschien de kwaliteit van de beerputten).

  9. Ik probeer de rest van de serie hier toe te voegen maar dat lukt me niet, ‘your comment is awaiting moderation’

  10. Het lukt wel hoor @Bea, maar de software van de blog is zo ingesteld dat er een lampje gaat branden als iemand heel veel links in een reactie zet, omdat zoiets wel vaker als “spam” wordt gestuurd.

  11. Treffende titel ook: ‘De scherpe randen van de euro’. Met recht een snijdende reportage, ben er stil van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *