Virtuele toer door Athene (en andere plaatsen)

Iets helemaal anders nu: terug naar één van de onderwerpen waarvoor ik in 2005 deze blog begonnen ben: een beschrijving geven van het leven in Griekenland en van de mooie kanten van dit land. De laatste jaren blijven die te veel onderbelicht, ik weet het, maar het is niet eenvoudig om het mooie te zien op dit moment.

Athene is op dit ogenblik de stad van de crisissmog. De rook van houtkachels waarin werkelijk alles wordt verbrand dat je enigszins warm houdt, kruipt door spleten en kieren binnen, irriteert de keel en brandt in de ogen. De crisissmog maakt geen onderscheid tussen arm en rijk, iedereen wordt er door geraakt.

Maar wanneer de wolken wijken en de zon te zien is, dan kan het toch weer mooi worden. Zoals hier te zien hier op de virtuele toer van Athene. Een website waar je op een interactieve kaart punten kunt aanklikken in het historische centrum van de Griekse hoofdstad, toont je nadien vanop dat punt een panoramisch beeld van de omgeving.

Vreemd genoeg krijg je ook een lijst van winkels in Ermou, ooit één van de duurste winkelstraten ter wereld. Ik zie er niet meteen de zin van in, maar misschien gaat het wel om de sponsors. In ieder geval, deze site is best een bezoekje waard: http://greecevirtual.gr/en/attiki/athens

Overigens zijn er nog andere plaatsen in Griekenland die op deze manier in beeld worden gebracht. Allemaal via de home page terug te vinden: http://www.greecevirtual.gr/

One thought on “Virtuele toer door Athene (en andere plaatsen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *