De Minoërs

U houdt uiteraard van Kreta. En u bent wellicht ook geïnteresseerd in archeologie en mythologie. En misschien heeft u anderhalf uur de tijd. Dan is onderstaande documentaire absoluut aan te raden. Als tegengewicht voor de negatieve berichten van de laatste tijd, is het een welkome afleiding. Uitstekend gebracht door Bettany Hughes, die ook al een prachtige documentaire over de geschiedenis van de Atheense democratie had gemaakt.

5 thoughts on “De Minoërs

  1. Zo gauw ze over “Sir Arthur Evans” begon, dacht ik ai, hier gaan we weer. Maar gaandeweg wordt de docu beter en beter. En dan vooral na de 50ste minuut. Buiten misschien het murex-kannibalisme & de gemassacreerde ivoren kouros poor fellow!) geen spectaculaire ontdekkingen gedaan maar een aangename vertelling door een aangename mevrouw.In elk geval beter en meer inspirerend dan de zoveelste keer “The Magnificent Seven” op één. Bedankt Bruno!
    Goeie muziek ook: Jon Hassell?(vriend van onze vriend DS) 😉

  2. Ik dacht even dat het Brian Eno was, maar zeker was ik daar niet van. En die Jon Hassell, die ken ik eerlijk gezegd niet.

  3. De documantaire over de geschiedenis van de Atheense democratie is niet meer op you tube te zien, Bruno.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *